Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan komission uudessa esityksessä on perehdyttävä siirtolaisuuden juurisyihin. LEHTIKUVA / HANDOUT / RAJAVARTIOLAITOS

Kokoomusedustajat: Ihmisten salakuljetusta suitsittava EU-tasolla

Pihla Keto-Huovinen ja Saara-Sofia Sirén huomauttavat, että rikollisjärjestöt kytkeytyvät tiiviisti salakuljetukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Pihla Keto-Huovinen ja Saara-Sofia Sirén vaativat tiedotteessaan tehokkaampia työkaluja ihmissalakuljetuksen ja ihmiskaupan torjumiseksi.

Kansanedustajat huomauttavat, että yli 90 prosenttia Euroopan Unionin alueelle saapuvista laittomista maahanmuuttajista käyttää salakuljettajia. Useimmiten nämä salakuljettajat kuuluvat järjestäytyneisiin rikollisryhmiin.

– Samalla nämä verkostot kytkeytyvät osaksi myös muuta rikollisuutta kuten ihmiskauppaa sekä huumausaineiden ja aseiden salakuljetusta, kaksikko huomauttaa.

Euroopan komissio on arvioinut, että toiminta tuottaa rikollisverkostoille maailmanlaajuisesti vuosittain 4,7 – 6 miljardia euron vuosituotot.

Sirén ja Keto-Huovinen muistuttavat, että ihmissalakuljetuksen uhreiksi joutuvat ovat usein haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä, joiden hätää käytetään törkeästi hyväksi. Tähän puuttumiseen tarvittaisiin heidän mielestään yhteistyötä niin EU:n kuin lähtö- ja kauttakulkumaiden tasolla.

Komissio on tiedostanut ongelman ja ehdottanut uutta lainsäädäntöesitystä aiheeseen liittyen. Kansanedustajien mielestä esityksessä olisi tärkeää huomioida myös ne syyt, joiden takia EU-maihin kohdistuu yhä enemmän laitonta maahanmuuttoa.

– Jatkovalmistelussa on otettava huomioon useiden jäsenmaiden toive lisäselvityksille, jotta kokonaisuus palvelee tarkoitustaan. Joka tapauksessa tarve Europolin kyvykkyyksien vahvistamiselle on ilmeinen, kansanedustajat linjaavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)