Verkkouutiset

Kokoomuksen Matias Marttinen. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Matias Marttinen: Veroale tarvitaan joka tapauksessa

Kokoomusedustajan mukaan hallituksen ei pidä ängetä neuvottelupöytiin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän verovastaava Matias Marttisen mielestä hallituksen ei pidä kytkeä ansiotuloverotuksen keventämistä työmarkkinajärjestöjen palkkaneuvottelujen lopputuloksiin. Hänen mielestään hallituksen on kevennettävä ansiotuloverotusta vähintään miljardilla riippumatta palkkaratkaisuista.

Marttinen toivoo, että hallitus toteuttaisi kokoomuksen esittämän työmiljardiin, joka toisi suomalaisille palkansaajille, yrittäjille ja eläkeläisille helpotusta elinkustannusten kohotessa nopeasti. Marttisen mielestä työnteosta pitää tehdä nykyistä kannattavampaa, jotta Suomea vaivaava työvoimapula saadaan ratkottua.

– Veronkevennykset luovat pohjaa neuvottelutulosten syntymiselle ja maltillisille palkkaratkaisuille ilman (Annika) Saarikon (kesk.) ehdottamaa ehdollisuuttakin. Hallituksen ei pidä ängetä mukaan sopimusneuvottelupöytiin kytkemällä veronkevennyksiä neuvotteluosapuolten palkkaratkaisuihin, Marttinen sanoo.

Valtiovarainministeri Saarikko totesi budjettiesityksensä tiedotustilaisuuden yhteydessä torstaina, että hän pitää tuloveronkevennyksiä mahdollisina vain, jos työmarkkinoilla sovitaan syksyllä maltillisista palkankorotuksista. Ansiotuloverotuksen keventäminen ei sisältynyt Saarikon budjettiesitykseen.

– Saarikon lausunnot tarkoittavat, että hallituksesta tulisi käytännössä neuvotteluosapuoli työmarkkinapöytiin. Suomen pitäisi pikemminkin edetä kohti työehtoneuvotteluja, jossa työnantajat ja työntekijät sopivat keskenään palkoista ja työehdoista mahdollisimman paikallisesti. Hallituksen on pysyttävä visusti näiden neuvottelujen ulkopuolella, Marttinen katsoo.

Hänen mielestään Saarikon olisi budjettiesityksessään pitänyt laittaa valtion menoja aidosti tärkeysjärjestykseen.

– 6,3 miljardin euron alijäämä keskellä talouden korkeasuhdannetta on vastuutonta talouspolitiikkaa. Talouspolitiikkaa olisi perusteltua kiristää nyt, kun inflaatio on historiallisen korkealla tasolla, Marttinen toteaa tiedotteessaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS