Verkkouutiset

Kokoomus nimesi 29.10.2023 ensimmäiset eurovaaliehdokkaat. Kuvassa vasemmalta: Henna Virkkunen, Maria Miala, Sirpa Pietikäinen, Mika Kasonen ja Jocka Träskbäck. Aura Salla puuttuu kuvasta. Kuva: Kokoomus.

Kokoomus nimesi ensimmäiset eurovaaliehdokkaat

Kokoomus tulee asettamaan täyden listan eli 20 eurovaaliehdokasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puoluevaltuusto on  nimennyt puolueen ensimmäiset kuusi ehdokasta ensi kesäkuun eurovaaleihin.

Nimetyt ovat Mika Kasonen (Uusimaa), Maria Miala (Helsinki), Sirpa Pietikäinen (Häme), Aura Salla (Helsinki), Jocka Träskbäck (Pirkanmaa) ja Henna Virkkunen (Keski-Suomi).

– Kokoomuslaisten pärjääminen vaaleissa on erittäin tärkeää, sillä maailmalla ja Suomessa mylläävät muutosvoimat ovat sellaisia, että kokoomuslaisille arvoille ja ihmisten osaamiselle on tilausta. Teitä tarvitaan luotsaamaan Suomea eteenpäin tässä myräkässä, kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Petteri Orpo sanoi kokouksessa pitämässään puheessa.

Nyt nimetyistä ehdokkaista kaksi eli Virkkunen ja Pietikäinen ovat istuvia meppejä ja hakevat uutta mandaattia. Yhteensä kokoomus tulee asettamaan täyden määrän eli 20 eurovaaliehdokasta.

Vuoden 2024 europarlamenttivaalit järjestetään kaikissa EU:n jäsenvaltioissa ajanjaksolla 6.–9.6.2024. Suomessa äänestyspäivä on sunnuntai 9.6.2024 ja ennakkoäänestys 29.5.–4.6.2024.

Vaaleissa valitaan yhteensä 720 euroedustajaa eli “meppiä”, joista Suomesta valitaan 15.

Kokoomus kuuluu European People’s Party -puolueeseen (EPP) ja EPP-ryhmään Euroopan parlamentissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)