Verkkouutiset

Venäläisiä matkailijoita tulossa Suomeen Nuijamaan raja-asemalla Lappeenrannassa 15. heinäkuuta 2022. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Kokoomus keskeyttäisi turistiviisumit venäläisille

Viisumikielto olisi voimassa, kunnes hyökkäyssota päättyy.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää, että Suomen on keskeytettävä turistiviisumien myöntäminen venäläisille.

– Niin kauan kuin Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, Suomella ei ole syytä jatkaa turistiviisumien myöntämistä venäläisille. Nykytilanne tarjoaa mahdollisuuden kiertää sanktioita ja viedä Venäjälle pakotteiden alaisia tuotteita. Tämä heikentää sanktioiden vaikutusta ja vesittää niiden tarkoitusta, kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra sanoo tiedotteessa.

On myös mahdollista, että Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa osallistuvia tai sen eteen työskenteleviä henkilöitä matkustaa Suomeen lomailemaan. Eduskuntaryhmän mielestä on moraalisesti väärin, että Suomi sallii venäläisten matkailun, kun samaan aikaan Venäjä käy raakaa tuhoamissotaansa Ukrainassa.

Eduskuntaryhmä muistuttaa, että tosiasiassa Suomen kautta voidaan matkustaa myös minne tahansa muualle ja erityisesti EU-alueelle, mitä ei voi pitää hyväksyttävänä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä painottaa, että Suomen on saatettava voimaan välittömästi turistiviisumien myöntämiskielto venäläisille. Kielto ei koskisi sairauksien hoitoa, lähisukulaisten luona käyntiä tai yksityishenkilöitä, joilla on kiinteistön kaltaista omaisuutta Suomessa. Tarkoitus ei ole myöskään estää venäläisiä toisinajattelijoita tai muista syistä Venäjältä pakenevia pääsemästä pois Venäjältä. Kansainvälistä suojelua voi jatkossakin hakea Suomesta tai muista EU-maista.

– Meidän tulee estää kaikki yritykset ja mahdollisuudet kiertää Venäjään kohdistuvia pakotteita. Viisumikielto on asetettava siksi toistaiseksi voimassaolevaksi, kunnes Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa päättyy, eduskuntaryhmä katsoo tiedotteessaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)