Verkkouutiset

Kokoomus haluaa talouskasvun näkyvän ihmisten vaurastumisena

Puolueen mukaan hallituksen on sitouduttava siihen, että työn ja yrittämisen verotusta ei kiristetä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen mielestä Suomen talouspolitiikka tarvitsee työllisyystavoitteen rinnalle yrittäjyystavoitteen, vaurastumistavoitteen ja kestävyystavoitteen. Kokoomus kantaa huolta siitä, että hallitus on rakentamassa taloutta jatkuvan velanoton varaan.

– Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä ja suomalaiset yrittäjät tarvitsevat lisää arvostusta. Se on ainoa keino, millä Suomen talous saadaan kestävään kasvuun. Hallituksen on sitouduttava siihen, että työn ja yrittämisen verotusta ei kiristetä, vaan päinvastoin uusia ihmisiä kannustetaan ryhtymään yrittäjäksi ja nykyisiä yrityksiä kasvuun, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo linjaa tiedotteessa.

Kokoomus haluaa, että tuleva talouskasvu näkyy suomalaisten vaurastumisena. Puolue peräänkuuluttaa kokonaisveroasteen keventämistä kohti EU-maiden keskitasoa sekä kestävän kasvun verouudistusta, jossa verotuksen painopiste siirtyisi työstä ja yrittämisestä päästöihin, haittoihin ja kulutukseen.

– Haluamme, että ihmisillä on mahdollisuus vaurastua työnteolla ja yritystoiminnalla. Haluamme myös, että nettoinvestoinnit saadaan kasvuun. Ilman tavoitteellista vaurastumista ikääntyvää Suomea uhkaa köyhtymisen tie, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki sanoo.

Työllisyystavoitteen toteuttamiseksi otettava ryhtiliike

Kokoomuksen mielestä hallituksen on otettava tavoitteeksi julkisen talouden kestävyysvajeen kurominen umpeen.

– Haluamme jättää lapsillemme ja lapsenlapsillemme kestävän talouden ja elinkelpoisen ympäristön. Jos ja kun haluamme säilyttää edes nykyisen laajuiset hyvinvointipalvelut tuleville sukupolville, on julkisen talouden tervehdyttäminen välttämätöntä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo.

Kokoomuksen mielestä hallituksen on otettava puoliväliriihessä ryhtiliike työllisyystavoitteen toteuttamiseksi. Kokoomuksen mielestä Suomen on tavoiteltava vuoteen 2030 mennessä 80 prosentin työllisyysastetta, mikä tarkoittaa 300[nbsp]000 uutta työllistä.

– Haluamme rakentaa Suomea, jossa jokaisella työikäisellä ja -kykyisellä on mahdollisuus tulla toimeen omalla työllään. Tämä vaatii paikallisen sopimisen mahdollistamista kaikilla työpaikoilla sekä muita mittavia työllisyysuudistuksia, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen (kok.) sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)