Verkkouutiset

Eläkkeet puhututtavat. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

KL: Näin asiantuntijat arvioivat eläkkeistä säästämistä

Verotuksen kiristäminen nähdään helpompana kuin indekseihin kajoaminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Petteri Orpon (kok.) hallitus kokoontuu ensi viikolla ensimmäiseen kehysriiheensä. Lisäsopeutustarve on jopa kolme miljardia euroa. Valtavan summan takia julkisuudessa on viime ajat keskusteltu myös eläkkeisiin kohdistuvista säästöistä. Asiantuntijat ottivat asiaan kantaa Kauppalehden Markkinataati-ohjelmassa.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n yhteiskuntasuhteiden päällikkö Niko Pankka katsoo, että verotuksen kiristäminen on ”selkeämpi” ja parempi keino kuin indeksien leikkaaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Silloin sopeutusta pystyisi paremmin myös kohdentamaan tulotason mukaan, hän perustelee KL:lle.

Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVAn johtaja Emilia Kullas puolestaan näkee eläkeindeksien jäädytyksen realistisena keinona. Jäädyttämisen myötä eläkkeiden suuruutta ei kasvatettaisi tulevona vuosina hintatason nousun myötä.

Kullaksesta indeksien korottamatta jättäminen ei olisi ”niin radikaali toimi eikä välttämättä tuntuisi eläkeläisen kukkarossa rajusti.”

– Yksilötasolla ymmärrän sen hirveän hyvin, että on todella äärimmäisen inhottavaa, kun on tehnyt vuosikymmeniä töitä ja päässyt eläkkeelle ja sitten tullaan sanomaan, että nyt sinun eläkkeistäsi pitäisi ottaa, Kullas pohtii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)