Verkkouutiset

Nordean ennusteen mukaan korot nousevat tänä vuonna, mutta kääntyvät ensi vuonna hienoiseen laskuun. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

KL: Asuntovelallisten ei kannata odottaa nollakorkojen palaavan lähiaikoina

Ensi viikon torstain kokouksessa EKP:n odotetaan jatkavan rahapolitiikan kiristämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerichin mukaan asuntovelallisten ei kannata odottaa nollakorkojen palaavan lähitulevaisuudessa.

– Tuskin tämä jää lyhytaikaiseksi korkopiikiksi. Markkinahinnoittelussa korot tasaantuvat ensi vuonna 2–3 prosenttiin, mutta eivät palaa supermataliksi, sanoo von Gerich Kauppalehdelle.

Pankin ennusteen mukaan EKP:n talletuskorko olisi loppuvuodesta 3,25 prosenttia ja ensi vuoden lopussa 2,5 prosenttia.

Tuoreimmassa talouskatsauksessaan Nordea uskoo euroalueen välttävän taantuman täpärästi. Energian hinta on laskenut leudon talven ja säästötoimenpiteiden johdosta ja Euroopan kaasuvarastot ovat täynnä, joka heijastuu jo nyt ensi talveen.

Kauppalehden uutisen mukaan Nordean ennuste on linjassa amerikkalaisen investointipankin Goldman Sachsin ja saksalaisen varainhoitotalo Berenbergin ennusteiden kanssa, jotka odottavat euroalueen välttävän taantuman kuluvana vuonna.

Ensi viikon torstaina Euroopan keskuspankin neuvosto kokoontuu päättämään tulevasta rahapolitiikan virityksestä. EKP:n odotetaan nostavan ohjauskorkojaan 0,5 prosenttiyksiköllä pääjohtaja Christine Lagarden joulukuisen linjauksen mukaisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)