Verkkouutiset

Nordean ennusteen mukaan korot nousevat tänä vuonna, mutta kääntyvät ensi vuonna hienoiseen laskuun. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

KL: Asuntovelallisten ei kannata odottaa nollakorkojen palaavan lähiaikoina

Ensi viikon torstain kokouksessa EKP:n odotetaan jatkavan rahapolitiikan kiristämistä.

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerichin mukaan asuntovelallisten ei kannata odottaa nollakorkojen palaavan lähitulevaisuudessa.

– Tuskin tämä jää lyhytaikaiseksi korkopiikiksi. Markkinahinnoittelussa korot tasaantuvat ensi vuonna 2–3 prosenttiin, mutta eivät palaa supermataliksi, sanoo von Gerich Kauppalehdelle.

Pankin ennusteen mukaan EKP:n talletuskorko olisi loppuvuodesta 3,25 prosenttia ja ensi vuoden lopussa 2,5 prosenttia.

Tuoreimmassa talouskatsauksessaan Nordea uskoo euroalueen välttävän taantuman täpärästi. Energian hinta on laskenut leudon talven ja säästötoimenpiteiden johdosta ja Euroopan kaasuvarastot ovat täynnä, joka heijastuu jo nyt ensi talveen.

Kauppalehden uutisen mukaan Nordean ennuste on linjassa amerikkalaisen investointipankin Goldman Sachsin ja saksalaisen varainhoitotalo Berenbergin ennusteiden kanssa, jotka odottavat euroalueen välttävän taantuman kuluvana vuonna.

Ensi viikon torstaina Euroopan keskuspankin neuvosto kokoontuu päättämään tulevasta rahapolitiikan virityksestä. EKP:n odotetaan nostavan ohjauskorkojaan 0,5 prosenttiyksiköllä pääjohtaja Christine Lagarden joulukuisen linjauksen mukaisesti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS