Verkkouutiset

Dong Jun. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ROSLAN RAHMAN

Kiinan puolustusministeri ärähti: Taiwanin itsenäisyyttä ajavat murskataan

Dong Junin mukaan Taiwanin valtiojohto on pettänyt Kiinan kansakunnan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan puolustusministeri Dong Jun varoittaa kovin sanankääntein Taiwania edistämästä itsenäistymispyrkimyksiään, kertoo The Guardian.

Dong kommentoi asiaa Singaporessa pidetyssä Shangri-La Dialogue -turvallisuuskonferenssissa. Hänen mukaansa ulkopuoliset voimat ovat ajamassa 23,6 miljoonan asukkaan saarivaltiota ”vaaralliseen tilanteeseen”.

– Kukaan, joka kehtaa erottaa Taiwanin Kiinasta, murskataan palasiksi ja tuhotaan, Dong uhosi.

Kiina pitää Taiwania yhtenä sen maakunnista. Kommunisteja paennut Kiinan tasavallan hallitus siirtyi saarelle toisen maailmansodan jälkimainingeissa, eikä Kiinan kansantasavalta ole koskaan hallinnut aluetta. Saarella valtaa pitävä Demokraattinen edistyspuolue DPP on ottanut etäisyyttä Kiinaan ja tavoittelee itsenäisyyttä saarelle.

Dongin mukaan Kiina on sitoutunut rauhanomaiseen jälleenyhdistymiseen Taiwanin kanssa, mutta on myös varautunut ”äärimmäisiin tilanteisiin”. Pyrkimykset itsenäisyyteen olisivat hänen mukaansa turhia.

Taiwanin itsenäisyysmielisille poliitikoille Dongilla oli myös selvä viesti. Hän kutsuikin Taiwanin vastavalittua DPP:tä edustavaa presidenttiä Lai Ching-tetä ”vaaralliseksi spearatistiksi”.

– Separatistit ovat antaneet fanaattisia lausuntoja, jotka osoittavat heidän pettäneen Kiinan kansakunnan ja esi-isänsä. Heidät tullaan naulaamaan historian häpeäpaaluun, Dong jyrisi.

Dong väittää myös, että DPP:n johtama Taiwanin hallitus on pyrkinyt tuhoamaan Taiwanin kiinalaisen identiteetin sekä katkaisemaan sosiaaliset, historialliset ja kulttuurilliset suhteet Taiwanin ja Kiinan välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)