Verkkouutiset

Kiinan J-16-kone amerikkalaiskoneesta kuvattuna. @INDOPACOM/twitter.com

Kiinan hävittäjä lentää videolla suoraan USA:n koneen eteen

Yhdysvallat syyttää kiinalaispilottia epäammattimaisesta toiminnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain asevoimat kertoo kiinalaisen J-16-hävittäjäkoneen suorittaneen ”epäammattimaisen” tunnistuslennon kansainvälisessä ilmatilassa Etelä-Kiinan merellä.

Tapauksesta on julkaistu alla näkyvä amerikkalaiskoneen ohjaamosta kuvattu video.

Kiinalaispilottia syytetään tiedotteessa tarpeettoman aggressiivisesta manööveristä amerikkalaisen RC-135-tiedustelukoneen lähellä. J-16-hävittäjän kerrotaan lentäneen suoraan RC-135:n edestä ja pakottaneen näin suuren tiedustelukoneen lentämään sen jättövirtauksen läpi. Videon lopussa näkyy, kuinka amerikkalaiskone heiluu ja tärisee tämän seurauksena.

Amerikkalaiskoneen kuvataan suorittaneen turvallisesti rutiinitoimintaa. Yhdysvaltojen asevoimien mukaan kaikkien alueella operoivien valtioiden ilma-alusten odotetaan toimivan kansainvälisen lain ja ilmailusääntöjen mukaisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)