Verkkouutiset

Ihmisiä ulkona aurinkoisella kelillä Kruunuhaan pohjoisrannassa 21. maaliskuuta 2023., LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Kevät lähestyy: Ensi viikolla lämpöä jopa kymmenen astetta

Ennusteen mukaan kylmä ilmamassa on väistymässä.

Ensi viikolla Suomessa voidaan mitata paikoitellen jopa 5-10 asteen lämpötiloja, Foreca ennustaa.

– Hyvin kylmä ilmamassa väistyy ensi viikolla, ja samalla näillä näkymin myös kireät pakkaset lähtevät. Näyttää siltä, että lämpötilat kohoavat ensi viikolla päivisin vähitellen yhä laajemmalla alueella plussan puolelle. Ainakin etelässä ja maan keskivaiheilla mennään paikoin 5 ja 10 asteen välille, Forecan Anna Latvala ennustaa blogissa.

Viikonloppua vietetään vielä viileähkössä säässä ja pohjoistuulessa.

– Maaliskuu vaihtuu huhtikuuksi melko viileässä säässä. Perjantain matalapaine lumisateineen väistyy Pohjois-Suomesta itään, ja korkeapaine levittäytyy viikonloppuna Skandinaviasta Suomeen. Samalla voimistuu kylmä pohjoistuuli. Jokunen lumikuurokin voi tulla, Latvala toteaa.

Lauantaina lämpötila kohoaa päivällä etelässä 0–4 plusasteeseen, maan keski- ja pohjoisosassa lämpötilat vaihtelevat vähän nollan molemmin puolin. Pohjois-Lapissa on enimmäkseen 0–5 pakkasastetta.

Palmusunnuntaina eli eduskuntavaalien vaalipäivänä pilvisyys lisääntyy idässä ja vaihtelee maan länsi- ja pohjoisosassa. Päivälämpötilat ovat Latvalan mukaan sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa −3 ja 3 asteen välillä, lauhinta on lounaassa. Pohjoisessa on enimmäkseen 0–5 pakkasastetta.

Ensi viikon alun ennusteessa on jo epävarmuutta.

– Toisaalta Suomeen vaikuttaa edelleen Pohjois-Euroopan korkeapaine, mutta maan etelä- ja kaakkoispuolella matalapaine työntyy lähemmäksi. Kaakosta voi levitä lumi- ja vesisateita maan etelä- ja keskiosaan alkuviikolla ja uudelleen taas viikon lopulla, Latvala ennustaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)