Verkkouutiset

Sateinen Vanhankaupunginkoski Helsingissä helmikuun lopulla 2024. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kevään merkki: Siitepölykausi alkoi

Lepän siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin maan etelä- ja keskiosassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomeen on kulkeutunut lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä etelämpää Euroopasta.

Forecan mukaan pähkinäpensaan kukinnan odotetaan alkavan viikon kuluessa lämpimillä kasvupaikoilla maan lounaisosassa ja Uudellamaalla.

Turun yliopiston siitepölytiedotuksen mukaan pähkinäpensas kukkii Etelä-Ruotsissa ja leppä Keski-Euroopassa. Suomeen on kulkeutunut eteläisten ilmavirtausten mukana lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä.

Pähkinäpensaan siitepölyä on tällä hetkellä ilmassa vähän maan länsiosassa. Lepän siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin maan etelä- ja keskiosassa.

Pähkinäpensaan siitepölyä ennustetaan olevan ilmassa kuun vaihteessa vain vähän maan länsiosassa ja Uudellamaalla. Kukkivien kasvustojen läheisyydessä siitepölymäärät voivat nousta korkeammiksi.

Lepän siitepölyn kaukokulkeumia on odotettavissa koko maahan Lappia lukuun ottamatta. Määrät vaihtelevat maan eteläosassa kohtalaisista runsaisiin. Muualla maassa Lappia lukuun ottamatta määrät ovat vähäisiä tai kohtalaisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)