Verkkouutiset

Keskustan Tuomas Kettunen kysyy eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 15. helmikuuta 2024., LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Keskustan mukaan työmarkkinakaaoksessa on kyse valtataistelusta

Mitä enemmän eripuraa Suomessa on, sitä alttiimpia olemme ulkoapäin tuleville ilkeyksille, totesi kansanedustaja Tuomas Kettunen keskustan ryhmäpuheenvuorossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan mukaan Suomi ei ole menossa eteenpäin, vaan seisoo tällä hetkellä risteyksessä.

– Oikealla on hallituksen tiejyrä, joka ei liikahda mihinkään. Vasemmalla tien tukkii Hakaniemen soppatykki, johon demarit ovat uponneet päätä myöten. Eihän sieltä näe työelämän tähän päivään. Eikä etenkään tulevaisuuteen, kansanedustaja Tuomas Kettunen totesi keskustan ryhmäpuheenvuorossa tiistain välikysymyskeskustelussa.

– Lopultahan kyse ei ole itse asiasta – suomalaisesta työstä ja yrittämisestä. Kyse on valtataistelusta, Kettunen jatkoi.

Tiistaina eduskunnassa käytiin keskustelu SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden jättämästä välikysymyksestä työmarkkinauudistuksesta.

– Kun vanha valta taistelee, kansa ja isänmaa kärsivät. Te olette pysäyttäneet Suomen, Kettunen totesi.

– Jos oikeisto tulisi juoksuhautojen yli ja vasemmisto heräisi kumpujen yöstä tänne keskelle – vapaan kansan suoralle tielle – niin junttura olisi jo ratkennut, hän sanoi puheessa.

Keskustan mukaan työelämää pitää uudistaa.

– Jyräämisen sijaan uudistukset pitää kuitenkin tehdä sopimalla. Kyllä työelämässä pitää olla myös turvaa. Ei kaikkea voi ottaa vain duunarin selkänahasta.

Kettusen mukaan Suomi on ajettu lähes yleislakon partaalle. Samaan aikaan jo 300000 ihmistä on työttömänä.

– Suomi pitää saada nousuun, mutta ensin tähän maahan pitää saada aikaan sopu. Muuten ihmisten arki käy vain hankalammaksi ja talouden alamäki jyrkkenee. Työntekijä joutuu pelkäämään työpaikkansa ja yrittäjä yrityksensä puolesta.

– Pääministeri, on tullut aika johtaa. Teidän, jos jonkun, pitää ottaa nyt ohjat.

Kettusen mukaan pääministerin vastuuta maan asioista ei voi ulkoistaa työministerille.

– Edustaja Lindtman. Teidän puolestaan pitää päättää, kumpi tulee ensin: puolueen vai isänmaan etu, Kettunen jatkoi.

– Mitä enemmän eripuraa Suomessa on, sitä alttiimpia olemme ulkoapäin tuleville ilkeyksille ja vaikuttamiselle. Veli venäläinen taputtaa tätä konkeloa seuratessaan. Siksikin hallituksen ja Hakaniemen pitäisi viimein istua neuvottelupöytään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)