Verkkouutiset

Anu Vehviläinen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Keskusta: Suomi ei ryhdy Naton vapaamatkustajaksi

Puolustusliittoon liitytään Anu Vehviläisen mukaan täysin oikeuksin ja velvollisuuksin.

Keskustan eduskuntaryhmä antaa täyden tukensa valtioneuvoston esitykselle, että tasavallan presidentti päättää perustuslain mukaisesti Suomen hakemisesta Pohjois-Atlantin liiton jäseneksi, sanoi kansanedustaja Anu Vehviläinen keskustan ryhmäpuheenvuorossa.

– Hakuvaiheen käynnistyttyä meidän on suunnattava katseemme siihen, millainen Nato-maa haluamme olla. On tärkeää huomioida, että Suomi on liittymässä Natoon täysin oikeuksin ja velvollisuuksin. Emme tavoittele vapaamatkustajan asemaa, hän sanoi.

– Suomella on realistinen käsitys siitä, että maallamme on velvollisuus osallistua tilanteen niin vaatiessa myös muiden jäsenmaiden puolustamiseen. Samalla on myös syytä huomata, että Naton muut jäsenmaat eivät päätä ohitsemme, vaan täysivaltaisena jäsenenä teemme itse päätökset, missä olemme mukana.

Kansalliset puolustusjärjestelyt luovat Vehviläisen mukaan jatkossakin puolustuksen tärkeimmän perustan.

– Yleinen asevelvollisuus, vahva maanpuolustustahto, koko maan puolustaminen ja riittävät resurssit henkilöstön sekä puolustusmateriaalien osalta ovat keskeisintä myös jatkossa. Naton viidennen artiklan turvatakuut merkitsevät ennaltaehkäisevää turvaa, koska Suomi on jäsenenä yhteisen puolustuksen piirissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS