Verkkouutiset

Hannu Hoskonen. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Keskusta pidentäisi työuria uudella verokannustimella

Puolue kertoo olevansa valmis ylivaalikautiseen yhteistyöhön julkisen talouden korjaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen toteaa metsien ja muiden luonnonvarojen sekä suuren osan teollisuudesta sijaitsevan maakunnissa ympäri Suomea. Hänen mukaansa mitään aluetta ei voi jättää taantumaan ja tyhjenemään.

– Ei etenkään itäistä Suomea. Me itäsuomalaiset elämme Euroopan pitkällä ulkorajalla. Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti elinolomme. Olemme odottaneet, että Suomen ja EU:n vallanpitäjät ymmärtäisivät tämän. Meille on luvattu yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Mitään emme kuitenkaan ole saaneet. Emme hallitukselta emmekä Brysselistä, Hannu Hoskonen sanoi keskustan ryhmäpuheenvuorossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Eduskunnassa on käsitelty keskiviikkona julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2025–2028. Kansanedustaja myönsi Suomen tarvitsevan leikkauksia, mutta samalla arvosteli ”leikkaus- ja keskittämispolitiikkaa”.

– Kasvu pitää pystyä vähintään kaksinkertaistamaan nyt ennustetusta. Ylimitoitettu arvonlisäveronkorotus, kotitalousvähennyksen leikkaaminen ja työllistävien pienten yritysten verojen kiristäminen ovat väärää politiikkaa, Hannu Hoskonen totesi.

Keskustan mielestä investointeihin kannustava verohyvitys pitää ulottaa kaikenkokoisille yrityksille.

– Yhteisöveroa pitää uudistaa kasvuun kannustavaksi. Pienyrittäjiä ja yritystoiminnan aloittamista keskusta tukisi korottamalla arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa. Alimman eläkeiän saavuttaneita keskusta kannustaisi jatkamaan työelämässä tuntuvalla veroporkkanalla, Hoskonen jatkoi.

Puolue on ottaisi lisäksi käyttöön seutukuntakohtaiset kasvusopimukset ja korvaisi niillä isoimpien kanssa tehtävät MAL-sopimukset. Hoskosen mukaan seutukaupungit ovat Suomen teollisuuden ja sen myötä teollisuuden selkäranka.

– Presidentti [Sauli] Niinistö esitti ylivaalikautista yhteistyötä talouden kuntoon laittamiseksi. Keskusta on yhteistyöhön valmis. Milloin, pääministeri, te kutsutte porukan koolle? Ylimielisyyteen ei etenkään vallanpitäjillä olisi nyt varaa. Kaikki kivet pitää yhdessä kääntää, jotta Suomi saadaan nousuun, keskustaedustaja sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)