Verkkouutiset

Kenraarieversti Oleksandr Syrskyi kuvassa vasemmalla pesidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa. AFP/LEHTIKUVA/HANDOUT

Kenraali: Ukrainan joukot läpi Venäjän puolustuksen Bahmutissa – ”vihollisen eliittijoukkoja tuhottu”

Yleinen tilanne itäsuunnassa on Oleksandr Syrskyin mukaan kuitenkin edelleen vaikea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bahmutin alueella ukrainalaiset joukot murtautuivat vihollisen puolustuslinjan läpi, kun taas venäläiset vetävät sinne kaikkia saatavilla olevia reservejä, sanoi Ukrainan maavoimien komentaja, kenraalieversti Oleksandr Syrskyi Ukrinformin mukaan.

– Yleinen tilanne itäsuunnassa on edelleen vaikea. Vihollinen ei lopeta aikomuksiaan jatkaa hyökkäysoperaatioita Kupjanskin ja Lymanin suunnassa. Näihin ollaan aktiivisesti valmistautumassa, hän sanoo.

– Bahmutin alueella käydään kovaa taistelua. Menetettyään Andriivkan ja Klishchiivkan viime viikolla, vihollinen tekee lukuisia vastahyökkäyksiä eri suunnista ja yrittää turhaan saada takaisin asemia. Nämä ensisilmäyksellä pienet paikkakunnat olivat tärkeitä elementtejä vihollisen puolustuslinjassa, joka ulottui Bahmutista Horlivkaan, Syrskyi jatkaa.

Hänen mukaansa Ukrainan joukkojen onnistuneen operaation seurauksena vihollisen puolustuslinja murtui, kun vihollinen yritti korjata sitä vetämällä sinne kaikki käytettävissä olevat reservit

Komentajan mukaan alueen taisteluissa jotkin vihollisen eliittiyksiköt kukistettiin ja tuhoutuivat kokonaan. Nämä olivat hänen mukaansa 72. erillinen moottoroitu kivääriprikaati sekä 31. ja 83. erilliset maahanlaskuprikaatit.

Syrskyi totesi myös, että Ukrainan joukot jatkavat etenemistä, ja että tämä on vain yksi askel kohti Ukrainan alueiden täyttä vapauttamista.

Hän kertoo myös pitäneensä kokouksen kyseisellä alueella toimivien prikaatitason komentajien kanssa.

– Kokouksessa kuunneltiin tilannearvion johtopäätöksiä, nimettiin useita ongelmallisia asioita, joista suurin osa ratkaistiin paikan päällä, ja selvitettiin tehtäviä jatkotoimiin. Olen varma, että suunnitelmamme maan vapauttamiseksi miehittäjiltä tulee toteutumaan, Syrskyi totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Katso koko video TÄSTÄ
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)