Verkkouutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa. Valtion sijoitusyhtiö Solidium on Kemiran toiseksi suurin osakkeenomistaja. LEHTIKUVA / ALEKSI TUOMOLA

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa

Valtion sijoitusyhtiö Solidium on Kemiran toiseksi suurin osakkeenomistaja.

Kemikaaliyhtiö Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintaansa yhdysvaltalaiselle Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle, Kemira ilmoittaa pörssitiedotteessa.

Ostaja on kansainvälisen, teollisiin kemikaaleihin erikoistuneen Artek Groupin tytäryhtiö. Artek Groupin pääkonttori on Intiassa.

Oil & Gas -liiketoiminnasta luopuminen tarjoaa Kemiralle mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintoihinsa ja vauhdittaa kannattavan kasvun strategiansa toteuttamista, kerrotaan yrityskauppaa koskevassa pörssitiedotteessa.

Yrityskaupan myötä Kemirasta irtoava liikevaihto oli viime vuonna noin 430 miljoonaa euroa vuonna 2022. Kemiran koko viime vuoden liikevaihto oli noin 3,6 miljardia euroa.

Kauppa sisältää muun muassa Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa ja noin 250 työntekijää siirtyy ostajalle kaupan myötä.

Velaton kauppahinta on noin 260 miljoonaa euroa tämän päivän valuuttakurssilla.

Kemira ja Sterling Specialty Chemicals LLC pyrkivät toteuttamaan kaupan viimeistään ensi vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Kaupalla ei ole vaikutusta Kemiran vuoden 2023 ohjeistukseen.

Suomen valtion omistama sijoitusyhtiö Solidium Oy omistaa noin viisi prosenttia Kemirasta ja on yhtiön toiseksi suurin osakkeenomistaja.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)