Verkkouutiset

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.). LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

KD: Nuorilla on oltava mahdollisuus elää ilman raskasta velkakuormaa

Päivi Räsäsen mukaan tämä hallitus haluaa saada maan parempaan kuntoon tuleville sukupolville.

– Tämä hallitus haluaa vahvistaa nuorten uskoa omaan tulevaisuuteen ja saada tämän maan parempaan kuntoon tuleville sukupolville, totesi välikysymyskeskustelussa kristillisdemokraattien ryhmäpuheen pitänyt kansanedustaja Päivi Räsänen.

– Jos vihervasemmiston talouslinjalla jatkettaisiin, nykyiset nuoret näkisivät tulevaisuudessa hyvinvointiyhteiskunnan romahtamisen.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä olisi vastuutonta edellisen hallituksen tapaan pidättäytyä tekemästä uudistuksia työelämän lainsäädäntöön ja työttömyysturvaan.

Räsänen muistutti, että nuorten ikäluokat ovat pienentyneet jatkuvasti, syntyvyys romahtanut ja samalla työkyvyttömien nuorten määrä kasvaa.

– Luvut ovat hälyttäviä, ja juuri siksi hallitus on ottanut vakavasti nuorten mielenterveyden hoidon. Toteutamme lasten ja nuorten terapiatakuun, ja ohjaamme lasten ja nuorten neuropsykiatriseen kuntoutukseen 25 miljoonan euron lisärahoitus. Neljän vuoden aikana hallitus lisää pysyvästi perusopetuksen rahoitusta 200 miljoonalla eurolla, Räsänen totesi.

– Pikkulapsiperheiden, monilapsisten perheiden ja yksinhuoltajien lapsilisiä korotetaan, opintotuen huoltajakorotusta vahvistetaan. Perheitä tuetaan lisäksi keventämällä verotusta lapsivähennyksellä sekä laajentamalla kotitalousvähennystä, hän luetteli.

Räsäsen mukaan Suomen nuorilla on oltava mahdollisuus elää ilman raskasta velkakuormaa, tavoitella unelmia, opiskella, perheellistyä ja työllistyä.

– He ovat maamme tärkeintä pääomaa, eikä meillä ole varaa menettää heistä yhtäkään, hän korosti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)