Verkkouutiset

Vantaan vankila. LEHTIKUVA / TROND H. TROSDAHL

Kansanedustajien mukaan rikoksen uusijoiden rangaistuksia tulee tiukentaa

Mari Kaunistolan ja Matias Marttisen mukaan jatkossa rikoksen uusijoiden ensikertalaisuus ei enää palaudu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rikollisen elämäntavan jatkamisen pitää johtaa nykyistä ankarampiin rangaistuksiin, kirjoittavat kansanedustajat Mari Kaunistola (kok.) ja Matias Marttinen (kok.) Satakunnan Kansassa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Kansanedustajien mukaan rikosten uusiminen on otettava vakavasti. Heidän mukaansa tähän pyritään nyt lakimuutoksella, jossa tiukennetaan ehdonalaista vapauttamista koskevaa sääntelyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jatkossa rikoksen uusijoiden ensikertalaisuus ei palaudu enää pidemmän rikoksettoman ajan jälkeen, kansanedustajat kirjoittavat.

Tällä hetkellä vankia, joka ei ole viiden edellisen vuoden aikana suorittanut vankeusrangaistusta, kohdellaan samoin kuin ensikertalaista.

– Muutoksella reagoidaan myös huolestuttavaan nuorten väkivalta- ja jengirikollisuuden kasvuun. Rikosten tekeminen on keskittynyt pienelle joukolle nuoria, jotka tekevät toistuvasti vakavia rikoksia. On perusteltua, että myös nuoret, jotka uusivat rikoksia, saavat niistä riittävän ankaria rangaistuksia, kansanedustajat kirjoittavat.

Uudistuksen myötä vankien määrä tulee kasvamaan. Kaunistolan ja Marttisen mukaan siksi on tärkeää, että viranomaisten resursseja lisätään riittävästi.

Nyt käsittelyssä oleva lakimuutos on erinomainen osoitus hallituksen vastuullisesta linjasta, he kirjoittavat.

Muutos palvelee kansanedustajien mukaan ihmisten oikeustajua, vähentää epäoikeudenmukaiseksi koettuja tilanteita, ehkäisee todennäköisesti rikosten uusimista ja selkiyttää oikeusjärjestelmää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)