Verkkouutiset

Kansanedustaja kehottaa valppauteen vieraan vallan vakoilun suhteen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustaja: Vakoilun suhteen pitää olla hereillä

Pauli Kiuru kehottaa valppauteen Slovenian vakoilupaljastuksen jälkeen.

Kansanedustaja, eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsen Pauli Kiuru (kok.) kehottaa suomalaisia viranomaisia ja yrityksiä valppauteen vieraan maan vakoilun suhteen. Kiuru kommentoi asiaa Twitterissä, jossa hän on jakanut Verkkouutisten artikkelin Sloveniassa paljastuneesta venäläisestä vakoojaverkostosta.

– Vakoojan tunnistaa vakoojaksi siitä, ettei hän näytä vakoojalta. Vaikea tehtävä ilman tiedustelulainsäädäntöä. Onneksi sellainen on nyt Suomessa, Kiuru kirjoittaa.

– Yritykset, hallinto ja yliopistot – on oltava hereillä.

Eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunta valvoo muun muassa suomalaisen tiedustelun asianmukaisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta.

Sloveniassa vangittiin talvella argentiinalaisina esiintynyt pariskunta, joka paljastui laajan poliisioperaation seurauksena Venäjän kansalaisiksi ja vakoojiksi. Pariskunnan epäillään olevan osa Venäjän ulkomaantiedustelupalvelu SVR:n ”illegaaleiksi” kutsuttua eliittivakoojaverkostoa.

– Epäillyt ovat ulkomaisen tiedustelupalvelun jäseniä, jotka käyttivät laittomasti hankittuja ulkomaisia henkilöllisyystodistuksia elääkseen ja työskennelläkseen Sloveniassa ja kerätäkseen salaa tietoa, Slovenian poliisin tiedottaja Drago Menegalija kommentoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS