Verkkouutiset

Sähköpotkulautoja hujan hajan kadulla Helsingissä vappuna. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kansanedustaja vaatii tiukempaa lainsäädäntöä sähköpotkulaudoille – ”ministerin kannettava vastuunsa”

Kokoomuksen Mia Laihon mukaan sähköpotkulaudat aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho vaatii hallitukselta tiukempaa lainsäädäntöä sähköpotkulaudoille.

– Sähköpotkulautojen käyttö aiheuttaa jatkuvasti lähellä piti -tilanteita, liikennehäiriöitä ja onnettomuuksia. Ongelmia ei saada korjatuksi ilman uutta lainsäädäntöä, Laiho toteaa tiedotteessa.

Laihon mukaan sähköpotkulaudat ovat tulleet jäädäkseen ja niiden määrä vain kasvaa vuosi vuodelta.

– Tietysti hyvänä puolena niissä on se, että ne on suhteellisen edullinen ja nopea keino kaupunkiliikkumiseen, mutta kääntöpuolella ovat liikennehäiriöt ja onnettomuudet.

Laihon mukaan on kyseenalaista kuormittaa muutenkin suuren työkuorman alla painiskelevia päivystyksiä ja sairaaloita turhilla onnettomuuksilla, kun liikenneturvallisuutta voitaisiin parantaa lainsäädännöllisin muutoksin.

– Aiemmin liikenne- ja viestintäministeri [Timo] Harakka (sd.) on luvannut, että ongelmiin puututaan, mutta asia on lässähtänyt. Ei tämä vain hoidu ilman lainsäädäntöä.

– Ministeri Harakan on nyt tartuttava asiaan ja kannettava vastuunsa. Ei riitä, että asia sysätään kaupungeille tai odottamaan lumien tuloa, Laiho sanoo.

Kansanedustajan mukaan sähköpotkulauta on ottanut oman paikkansa monien kaupunkien liikkumisvälineenä, mutta kaikkien liikenneturvallisuuden takia on välttämätöntä, että niiden toimintaa säädellään asianmukaisesti lainsäädännöllä.

– On vain ajan kysymys, milloin meillä tapahtuu ensimmäinen kuolemaan johtanut onnettomuus. Vakavia vammautumisia on jo tapahtunut, Laiho toteaa.

Kansanedustaja Mia Laiho on jättänyt hallitukselle toimenpidealoitteen sähköpotkulautojen liikenneturvallisuuteen puuttumisesta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS