Verkkouutiset

Pia Kauma. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Kansanedustaja puhemiehelle: Miksi turvallisuudesta on vaikea saada puheenvuoroa?

Kokoomuksen Pia Kauma kysyy, onko Suomi vanhakantainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kertoo Twitterissä, että hänen on ollut vaikea saada puheenvuoroa eduskunnan täysistunnoissa, kun puhutaan turvallisuudesta. Hän suuntaa sanansa eduskunnan puhemies Matti Vanhaselle.

Kauma on jakanut kuvakaappauksen Helsingin Sanomien jutusta. Siinä kiinnitettiin huomiota keskustan kansanedustaja Joonas Köntän jakamaan kuvaan eduskunnan puolustusvaliokunnan ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaamisesta. Kuvassa oli 16 miestä eikä yhtäkään naista.

Pia Kauma kysyykin, onko Suomi vanhakantainen.

Olen ollut Etyjin delegaatiossa 2011 lähtien lähes yhtäjaksoisesti ja perehynyt aihepiiriin, mutta silti joudun istumaan salissa hiljaa lähes aina. Miksi Matti Vanhanen?, Kauma tivaa.

Joonas Köntältä kysyttiin Twitterissä kuvan julkaisun jälkeen, miksi naiset loistavat poissaolollaan.

– Kukin ryhmä päättää omat edustajansa. Meiltä oli ed. [Eeva] Kalli jäsen, kunnes tuli valituksi ryhmän johtoon ja on nyt varajäsen. Muiden puolesta en voi puhua, Könttä vastasi.

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö taas huomautti keskustelussa, että hänen puolueensa toinen edustaja valiokunnassa on Hanna Holopainen, jonka kengänkärki taitaa näkyä kuvan vasemmassa laidassa.

– Aika kiistatontahan se kuitenkin on, että tietyt politiikan teemat ovat edelleen varsin sukupuolittuneita, Hyrkkö totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)