Verkkouutiset

Lapsia hiihtoladulla Helsingin Paloheinässä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kansanedustaja lasten mahdollisuuksista harrastaa: Verottajan linjaukset haastavia

Mia Laihoa huolettaa rajanveto elinkeinotoiminnan harjoittamisen ja yleishyödyllisen toiminnan välillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lastenliiton puheenjohtajaksi jatkokaudelle valittu kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on huolissaan suomalaisten lasten yhdenvertaisesta mahdollisuudesta harrastaa. Laiho nostaa esiin erityisesti järjestöjen toimintaedellytykset tulevaisuudessa. Hän kantaa huolta myös lasten hyvinvoinnin epätasaisesta jakautumisesta.– Lapsuudessa luodaan perusta lapsen hyvälle ja tasapainoiselle elämälle. Mahdollisuus harrastaa, hyvät kaverisuhteet ja mielekäs vapaa-aika tuovat perusturvaa lasten ja nuorten arkeen jatkuvasti muuttuvien maailman myllerrysten keskellä, Laiho toteaa tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että juuri nyt erityistä huolta herättää verottajan tuoreet linjaukset elinkeinotoiminnan harjoittamisen ja yleishyödyllisen toiminnan rajasta, joka uhkaa supistaa järjestöjen esimerkiksi kunnille ja kaupungille tarjottavaa iltapäivä- ja kerhotoimintaa. Laihon mukaan kestävä taloudenpito on välttämätön asia myös lasten tulevaisuuden kannalta.

– Vahva talous luo edellytykset hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden turvaamiselle ja samalla mahdollistaa monipuolisen ja tasokkaan järjestötoiminnan.

Laiho kertoo Petteri Orpon (kok.) hallitusohjelman kirjausten olevan varsin positiivisia lasten ja nuorten kannalta.

– Hallitusohjelman panostukset varhaiskasvatukseen ja peruskouluun antavat tasavertaiset eväät jokaiselle lapselle taustasta riippumatta. Jokaisen lapsen mahdollisuus vähintään yhteen harrastukseen ja lasten ja nuorten terapiatakuu ovat tervetulleita tukia lapsiperheille, Laiho painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)