Verkkouutiset

Öljy-yhtiö Rosneftin pääkonttori Moskovassa. LEHTIKUVA/AFP Kirill Kudryavtsev

Kansanedustaja kysyy: Milloin Suomi lopettaa energiatuonnin Venäjältä?

Hallituksella on oikeat puheet Euroopassa mutta teot kotimaassa puuttuvat, toteaa Heikki Vestman.

Kansanedustaja Heikki Vestman (kok.) vaatii pääministeri Sanna Marinilta (sd.) vastausta, milloin Suomi lopettaa energiatuonnin Venäjältä.

– Venäjä rahoittaa brutaalia sotakoneistoaan ennen muuta öljyn ja -kaasun myynnillä Eurooppaan. Siksi kokoomus on vaatinut energiatuonnin lopettamista maasta, Vestman sanoo tiedotteessaan.

– Pääministeri Marin on pitänyt asiaa ansiokkaasti ja suorapuheisesti esillä Euroopassa, mutta teot kotimaassa puuttuvat. Hallituksella on valta lopettaa venäläisen veriöljyn ja -kaasun tuonti Suomeen. Koska tämä tapahtuu? Vai ovatko pääministerin vaatimuksen vain kaunista puhetta, hän kysyy.

– Ei riitä, että hallitus toistelee ”meillä on valmius toimia”. Nyt tarvitaan tekoja. Kyse on paitsi moraalisesta velvoitteesta ukrainalaisia, sotarikosten uhreja, kohtaan myös Suomen turvallisuudesta. Jokainen rajan yli annettu euro on Putinin resurssi sotavarusteluun.

Vestmanin mielestä Suomen ja Euroopan on viimeistään venäläisten sotarikosten paljastuttua reagoitava ankarimmilla mahdollisilla pakotteilla.

– Meidän on osoitettava, että Venäjän sotarikokset ovat anteeksiantamattomia. Maa on eristettävä täysimääräisesti lännestä, Vestman sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS