Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Kansanedustaja harkitsee rikosilmoitusta Helsingin Sanomien jutusta

Lehden mukaan useat naiset kertovat Wille Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Rydman kiistää väitteet jyrkästi.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kertoo tekevänsä hyvin todennäköisesti rikosilmoituksen Helsingin Sanomien jutusta. Jutussa yhdeksän naista kertoo kohtaamisistaan hänen kanssaan.

Lehden mukaan useiden naisten kertomusten perusteella Rydman olisi hyödyntänyt poliittista asemaansa, kun hän on hakeutunut tekemisiin nuorten naisten ja tyttöjen kanssa. HS:n mukaan jutussa ei kuitenkaan väitetä Rydmanin syyllistyneen rikoksiin.

Rydman kiistää väitteet jyrkästi. Hän on julkaissut tästä löytyvän pitkän blogikirjoituksen, jossa käy seikkaperäisesti läpi jutun sisältöä jo ennen sen julkaisua.

– Helsingin Sanomat on laatinut minua poikkeuksellisen törkeällä tavalla leimaavan artikkelin. Se on poiminut siihen mukaan kaiken, mikä sopii sen ennakolta päättämään narratiiviin, ja sivuuttanut kaiken, mikä voisi sen kyseenalaistaa, Rydman kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mukaansa ”kyseessä ei ole tutkiva eikä edes hutkiva journalismi, vaan täydellisen tarkoitushakuinen ja tässä tapauksessa aivan erityisen vahingollinen agendajournalismi”.

Rydman toteaa, että vääriä väitteitä on jutussa niin paljon, että kaikkien niiden oikaiseminen yhdessä blogitekstissä on mahdoton tehtävä.

– Ja vaikka oikaisisin ne kaikki, johtaa tällaisen lehtijutun julkaiseminen silti hyvin pysyvään ja liki mahdottomasti puhdistettavaan mainehaittaan. Tulen siksi erittäin todennäköisesti tekemään rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta, kunhan olen ensin keskustellut asianajajani kanssa, Rydman kirjoittaa.

HS:n mukaan jutussa kuullut naiset ovat puhuneet yhdenmukaisesti ja uskottavasti ja kertomuksia on lisäksi pyritty vahvistamaan eri lähteistä.

edit 19.6.2022 10.28: juttua täydennetty

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS