Verkkouutiset

Senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell. / ALEX WONG / GETTY IMAGES / AFP LEHTIKUVA

”Kansakunnallamme on perustavanlaatuinen intressi Ukrainan voittoon”

Yhdysvaltain senaatin keskeiset republikaanit puolustavat edelleen Ukrainan apua.

Senaatin vähemmistöjohtaja Mitch McConnell jatkaa vaatimista Yhdysvaltoja lisäämään apuaan Ukrainalle.

McConnell sanoi CNN:n mukaan, että ”kansakunnallamme on perustavanlaatuinen intressi Ukrainan voittoon ja Euroopan turvallisuuteen”.

Hän esitti, että presidentti Joe Bidenin hallinnon pitäisi tehdä asiasta kiireisempi, mutta hänen sanansa kohdistuivat myös oman puolueensa jäseniin, jotka ovat kieltäytyneet antamasta enempää apua Ukrainalle. McConnell totesi, että Yhdysvallat ”tuki Ukrainalle ei haittaa kilpailua Kiinan kanssa, vaan myötävaikuttaa siihen aineellisesti”.

Hän torjui perusteluja Ukrainan avun katkaisemiseksi ja esitti, että hallinnon pitäisi tehdä samoin.

– Aion jatkossakin vaatia jatkuvaa tukea Ukrainan asialle, en hyväntekeväisyydestä, vaan ensisijaisesti keskittyen amerikkalaisten etuun, McConnell sanoi.

Joe Bidenin hallinto pyysi äskettäin kongressilta 24 miljardin dollarin lisäapua Kiovalle, mukaan lukien 13 miljardia dollaria turvallisuusapua, sillä presidentti ja muut hallinnon korkeat virkamiehet ovat vannoneet jatkavansa Yhdysvaltain apua ”niin kauan kuin se täytyy”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)