Verkkouutiset

Suomen julkisen talouden tila 2001–2017. Vuodet 2024–2027 ovat teknisen kehityksen mukaisia arvioita. TWITTER/SAMI PAKARINEN

”Kaikkea hyvää tapahtui – toisin kuin tällä hallituskaudella”

Ekonomisti muistuttaa, että Juha Sipilän hallituksen aikana valtiontalous palasi lähes tasapainoon.

Suomen julkinen talous on ollut alijäämäinen yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien. Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) johtaja Sami Pakarinen muistuttaa Twitterissä, että Juha Sipilän (kesk.) hallituskaudella vuosina 2015-2019 valtiontalous läheni tasapainoa.

Kommenttinsa tueksi hän on jakanut graafin Suomen julkisen talouden tilasta vuosilta 2021-2027. Vuosien 2024-2027 lukemat ovat arvioita julkisen talouden tilasta nykyisen kehityssuunnan jatkuessa.

Graafissa on havaittavissa, että julkisen talouden alijäämä kasvoi 2010-luvun alkupuolella, mutta pysähtyi ja pieneni Sipilän hallituskauden aikana. Sipilän hallituskauden lopussa Suomen julkinen talous oli lähellä tasapainoa.

– Tämän hallituskauden aikana nähty työllisyyden nousu myös Sipilän hallituksen ansiota niiltä osin, kun se päätöksenteosta johtuu. Kaikkea hyvää siis tapahtui. Toisin kuin tällä hallituskaudella, Pakarinen kommentoi.

Graafi havainnollistaa myös sen, kuinka julkisen talouden alijäämä on lähtenyt merkittävään kasvuun vuodesta 2020 lähtien.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS