Verkkouutiset

Ukrainan lennokki iskeytyy venäläiseen rynnäkköpanssarivaunuun. 42 separate mechanized brigade/Facebook

Käänne taisteluissa? Venäjällä varoitetaan nyt Ukrainan vastahyökkäyksestä

Propagandistin mukaan puolustajalla on nyt enemmän joukkoja, tykistöä ja lennokkeja Harkovan alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

WarGonzo-sotablogia pitävä venäläispropagandisti Semjon Pegov kirjoittaa viestipalvelu Telegramissa, että Ukrainan asevoimat voi mahdollisesti napata aloitteen itselleen ja käynnistää vastahyökkäyksen venäläisiä vastaan Harkovan alueella.

Pegovin mukaan puolustajalla on nyt ylivoima miehistön, tykistön ja lennokkien suhteen.

Venäjä aloitti uuden hyökkäyksen Harkovan alueen pohjoisosissa 10. toukokuuta, ja kovia taisteluita käydään edelleen. Pegov kertoo käyneensä rintamalla hiljattain.

Hyökkääjä pääsi etenemään nopeasti operaation alussa vallaten rajalla sijaitsevia kyliä ja asutuskeskuksia. Ukrainan joukot kuitenkin ryhdistäytyivät nopeasti ja alkoivat taistella vastaan.

– Ensimmäisten päivien aikana joukkojemme tappiot olivat minimaalisia. Vihollista ei kuitenkaan ollut lyöty, ja se alkoi iskeä takaisin. Sen seurauksena tappiomme ovat kasvaneet, Pegov sanoo.

Hän pitää hyvänä sitä, että venäläisjoukot ovat edenneet Lyptsin esikaupunkialueelle ja Vovtšanskin kaupunkiin.

– Huono asia on se, että joka päivä on yhä vaikeampaa edetä syvemmälle.

– Vihollinen onnistui siirtämään nopeasti Harkovan rintamalle FPV-räjähdelennokkeja, reservejä ja tykistöyksiköitä. Jos hyökkäysoperaation alussa näissä indikaattoreissa (miesvoima, tykistö, dronet) oli suhteellinen pariteetti, nyt numeerinen ylivoima – ja tämä on ilmeistä kaikille eturintamalla – on vihollisen puolella.

– Voimme puhua niin paljon kuin haluamme Ukrainan asevoimien laadusta ja motivaatiosta, mutta nyt on täysi syy uskoa, että Harkovan suunnalle on ryhmittynyt riittävästi vihollisjoukkoja napatakseen mahdollisesti aloitteen itselleen. Vihollinen ei välttämättä tee niin, mutta sen riski on olemassa ja se on otettava huomioon ja varauduttava myös sellaiseen skenaarioon.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)