Verkkouutiset

Lakon vuoksi peruttuja junavuoroja 12. helmikuuta 2024. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Jyri Häkämies USU:lle: Uudistukset on tehtävä lakoista huolimatta

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan mukaan neuvottelut eivät johda mihinkään, ellei hallitus johda niitä määrätietoisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen mukaan EK:n edustamat yritykset ovat valmiita kärsimään lakkojen seuraukset, jotta hallituksen ajamat työmarkkinauudistukset saadaan läpi.

– Meidän päätöksenteossamme ja keskustelussamme kaikki ovat hyvin vahvasti sitä mieltä, että kaikki nämä uudistukset pitää nyt tehdä siitä huolimatta, että nämä lakot aiheuttavat vahinkoa, Häkämies sanoo Uutissuomalaiselle.

Hän pitää lakkoja valitettavina. EK on laskenut, että joulukuun ja alkukevään aikana toteutettujen työtaisteluiden aiheuttama menetys bruttokansantuotteelle olisi noin 900 miljoonaa euroa. Poliittisten lakkojen vaikutukset voivat näkyä pitkään, ja niistä on haittaa myös suomalaisten yritysten maineelle.

Lainsäädäntömuutosten yksityiskohtia on valmisteltu kolmikantaisissa työryhmissä. Palkansaajat ovat kuitenkin kokeneet, että ryhmissä ei ole käyty aitoja neuvotteluita, koska hallitus on kirjannut tavoitteet suoraan hallitusohjelmaan.

Jyri Häkämiehen mukaan viime vaalikausi osoitti, että neuvottelut eivät johda mihinkään, ellei hallitus johda niitä määrätietoisesti.

– Hallitus on kolmikannan veturi, ja se kuulee valmistelussa eri näkökantoja, mutta viime kädessä hallitus vetää johtopäätökset ja vie esitykset eduskuntaan, Häkämies sanoo.

– Uskon, että tämä neuvottelupöydän avaaminen johtaisi siihen, että näitä uudistuksia laimennetaan, ja siihen ei ole nyt varaa.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus aikoo rajoittaa poliittisten lakkojen keston vuorokauteen. Jyri Häkämies olisi valmis viemään rajoituksen pidemmälle.

– Meidän vastalauseessamme kritisoidaan sitä, että myös 24 tuntia on paljon. Tunti tai kaksi olisi mielestäni sopiva poliittinen mielenosoitus, Jyri Häkämies sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)