Verkkouutiset

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jyri Häkämies HS:lle ay-liikkeen protesteista: Yritykset maksavat laskun

Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka rajuista toimista on kyse.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on huolissaan ammattiliittojen protestikaavailuista.

– Tietysti olemme huolissamme siitä, että nämä toimet vaikuttavat yritysten toimintaan ja ne sitten maksavat sen laskun. Vielä on auki se, kuinka rajuista toimista puhutaan, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo Helsingin Sanomille.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ja sen jäsenliitot aloittavat ensi viikolla mielenilmaukset Petteri Orpon (kok.) hallituksen politiikkaa vastaan. Pistemäisten protestien tyylin sanotaan vaihtelevan ulosmarsseista erilaisiin mielenilmaisuihin.

Pääministeri Orpo on kutsunut työmarkkina¬johtajat ensi viikolla Kesärantaan keskustelemaan.

– Aina, kun yhteisen pöydän ääreen kutsutaan, pitää toivoa, että osapuolilta löytyy myös yhteistä näkemystä. Mutta jos ajatellaan esimeriksi työrauhalainsäädäntöä, niin sitä on vuosikymmeniä yritetty uudistaa. Varmasti on aika haastavaa löytää siitä yhteinen näkemys, Häkämies arvioi.

Ammattiliitot vastustavat hallituksen aikeita rajata esimerkiksi poliittisten työtaistelujen kesto työrauha- eli lakkolainsäädännössä korkeintaan yhteen vuorokauteen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)