Verkkouutiset

Saimaa arkistokuvassa. PIXABAY

Jukka Kopra IS:lle: Oligarkkien kiinteistöjä Suomessa voidaan käyttää tiedusteluun

Kansanedustajan mukaan kiinteistöjä on käytetty vastaavaan tarkoitukseen Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) huomauttaa Ilta-Sanomissa, että Suomesta kiinteistöjä omistavat oligarkit voivat tehdä palveluksia Vladimir Putinin hallinnolle.

– Tästä on suojelupoliisikin varoittanut, että tietyt kiinteistöt voivat olla turvallisuusuhka ja niitä voidaan käyttää laittomaan tiedusteluun ja muuhun vastaavaan, Kopra sanoo IS:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa Venäjä on käyttänyt kiinteistöomistuksia Ukrainassa vastaavanlaiseen tarkoitukseen sodan kynnyksellä.

– Se oli järjestelmällistä. He ostivat ja vuokrasivat asuntoja, taloja ja kiinteistöjä. Siellä oli siviilipukuista henkilökuntaa valmiina paikalla, kun hyökkäys alkoi.

Kansanedustajan mukaan kukaan ei välttämättä käske oligarkkeja rakentamaan huviloita tai hankkimaan kiinteistöjä Putinille. Kopra kuitenkin huomauttaa, että oligarkki voi toimia niin omin päin ikään kuin palveluksena maan hallinnolle.

– Täytyy muistaa, että jos kiinteistö on venäläisen henkilön omistuksessa, ei tarvita kuin yksi puhelinsoitto tai kirje turvallisuushallinnolta, niin käyttö muuttuu valtion käyttöön, vaikka olisi kuinka yksityisomistaja ja hyvät aikeet. Heillä on keinot muuttaa venäläisomistusta ulkomailla hyvinkin nopeasti, Kopra huomauttaa IS:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)