Verkkouutiset

Liikennettä Turunväylällä Vihdissä. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Juhannuksen menoliikenteessä kannattaa varautua sateisiin

Ennusteen mukaan vettä tulee taivaalta maan keskiosassa ja pohjoisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juhannuksen tienoon ennusteessa on Forecan mukaan tällä hetkellä niin aurinkoa, pilvistä kuin sateitakin.

Torstaina menoliikenteessä kannattaa varautua sateisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Maan keski- ja pohjoisosassa liikkuu torstaina hajanaisia sateita lännestä itään. Lapin keski- ja pohjoisosassa on edelleen lisänä myös jatkuvampaa sadetta. Eniten sataa Keski- ja Pohjois-Lapissa, jossa sademäärä on 5–15 millimetriä. Etelässä sateet jäävät vähiin, ennustaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Lämpötilat ovat päivällä etelässä ja idässä 17–22 astetta, lännessä ja pohjoisessa 14–20 astetta ja Keski- ja Pohjois-Lapissa sateessa jo alle 10 astetta. Perjantain vastaisen yön lämpötilat ovat enimmäkseen 7–12 astetta.

Perjantaina eli juhannusaattona paikallisia sadekuuroja tulee idässä sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Myös Keski- ja Pohjois-Lapissa satelee vettä.

– Sekä juhannusaattona että juhannuspäivänä lämpimintä on näillä näkymin maan eteläosassa. Lämpötila on perjantaina päivällä etelässä enimmäkseen 18–23 astetta ja maan keskiosasta Oulun korkeudelle 15–20 astetta. Lapissa lämpötilat vaihtelevat Etelä-Lapin paikoin reilusta 15 asteesta Pohjois-Lapin alle 10 asteeseen. Juhannusaattona aurinkoisinta saattaa olla länsirannikon lähettyvillä, mutta varmaa se ei ole, Latvala sanoo.

Lauantain vastaisena yönä lämpötila näillä näkymin maan etelä- ja keskiosassa 7–13 astetta ja pohjoisessa 5–10 astetta.

Lauantain eli juhannuspäivän päivälämpötila on tämän hetken ennusteen mukaan etelässä 18–23 astetta, maan keskiosassa 14–20 astetta ja pohjoisessa 10–18 astetta. Pohjoisessa kylmintä on Pohjois-Lapissa ja lämpimintä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

– Jokunen sadekuuro voi tulla pohjoisessa, ehkä myös maan keskiosassa. Suomen lounaispuolella on liikkeellä sateita, jotka osassa ennusteita yltävät maan etelä- ja länsiosaan asti. Niiden suhteen ennuste tarkentuu lähempänä, Latvala sanoo.

Sunnuntain vastaisena yönä etelässä pysytellään reilussa 10 asteessa. Muualla maassa on 5–12 astetta.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)