Verkkouutiset

Kansanedustaja Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Juhana Vartiainen: Oikeasti tepsiviä työllisyysreformeja ei ole tarkoitus tehdä

Kansanedustaja pohtii, mahtaako edes luvattu eläkeputken purku tulla eduskuntaan asti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen murehtii, ettei pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus vaikuta toteuttavan työllisyyttä aidosti parantavia uudistuksia.

– Tämä vastaa surullisen hyvin 2019 vaalien jälkeen ennustamaani: oikeasti tepsiviä työllisyysreformeja ei ole tarkoitus tehdä ja päätöksiä lykätään koko vaalikauden ajan, Juhana Vartiainen kirjoittaa Twitterissä.

Vartiainen on jakanut Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtavan ekonomistin Sami Pakarisen tviitin. Pakarinen toteaa, että hallitus aikoo lopun kahden vuoden aikana tehdä enää 110 miljoonan euron edestä työllisyyspäätöksiä eli noin 4[nbsp]000 työllisen verran. Hallitus kertoi asiasta puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa huhtikuussa.

– Surkuhupaisaa ja kertoo karusti, ettei tilanteen vakavuutta vieläkään ymmärretä. Ja samaan aikaan sanotaan, että työllisyyspäätöksiä voidaan vielä lykätäkin, Pakarinen kirjoitti Twitterissä.

Opetusministeriksi palannut vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi ennen juhannusta, ettei syksyn budjettiriihessä ole edellytyksiä päättää valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) kiirehtimistä julkista taloutta kohentavista työllisyystoimista.

– Mahtaako edes luvattu putken purku tulla eduskuntaan asti, Vartiainen pohtii.

Hallitus päätti joulukuussa poistaa eläkeputken asteittain kokonaan vuoteen 2025 mennessä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)