Verkkouutiset

Tuoreen kuukausiennusteen mukaan joulukuu alkaa selvästi ajankohdan tavanomaisia lukemia kylmemmässä säässä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Joulukuu alkaa jopa 10 astetta tavanomaista kylmempänä

Jouluviikon osalta ennuste on vielä epävarma, mutta talvinen sää on mahdollinen koko maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joulukuu alkaa selvästi ajankohdan tavanomaisia lukemia kylmemmässä säässä, arvioidaan Forecan sääblogissa.

Viikon keskilämpötilat ovat Suomessa itsenäisyyspäivän viikolla jopa 6–11 astetta keskimääräistä kylmempiä, kertoo Forecan sääblogi viitaten tuoreeseen Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennusteeseen.

– Sää jatkuu selvästi tavanomaista kylmempänä. On jopa mahdollista, että kylmä ilma pitää Suomea otteessaan koko loppuvuoden ajan. Joulukuun jälkipuoliskon ennuste on kuitenkin jo hyvin epävarma, toteaa meteorologi Joanna Rinne sääblogissa.

Joulukuun alkupäivinä sää on laajalti pilvistä ja paikoin on liikkeellä lumisateita. Pakkasta on päivisin maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 7–12 astetta, Lapissa perjantaina ja lauantaina 10–20 astetta.

Kuukausiennusteen mukaan sää on huomattavasti ajankohdan keskiarvoja kylmempää niin Suomessa kuin laajalla alueella Euroopassa ja Venäjällä 4. joulukuuta alkavalla viikolla.

– Suomessa viikon keskilämpötilan ennustetaan olevan maan etelä- ja keskiosassa jopa 10–11 astetta tavanomaista kylmempi ja pohjoisessa 6–10 astetta tavanomaista kylmempi, Joanna Rinne sanoo sääblogissa.

Sademäärät ovat kuukausiennusteen perusteella keskimääräistä joulukuun alkua pienempiä.

Kuukausiennusteen mukaan 11. joulukuuta alkavan viikon keskilämpötilat ovat Suomessa 1–3 astetta keskimääräistä kylmempiä. Sateita tulee ennusteen perusteella ajankohdalle tavanomaisia määriä.

Jouluaattoviikon osalta kuukausiennusteissa on ollut vielä vaihtelua.

– Jouluaattoviikolla sää näyttäisi tämän ennusteen mukaan jatkuvan viikkokeskilämpötilaltaan ajankohtaan nähden kylmänä etenkin Suomen eteläpuoliskolla. Viikon sisällä sää voi vaihdella suurestikin, mutta näillä näkymin näyttäisi mahdolliselta, että joulun tienoo voisi olla valkea jopa koko maassa. Tulevan joulun väriä on vielä mahdoton ennustaa varmuudella. Varovaisen optimistisesti voi kuitenkin jo sanoa, että talvisen sään jatkuminen jouluun asti on koko maassa mahdollista, Joanna Rinne toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)