Verkkouutiset

Jordan Peterson ja vasemmiston jättiongelma

Henkilökohtaista vallankumousta julistava psykologi on saanut nuorten sydämet.

Atlantic-julkaisussa kirjoittavalla Caitlin Flanaganilla on teoria siitä, miksi vastuunottamista mielekkään elämän pohjana julistava kanadalainen psykologian professori Jordan Peterson on noussut maailmankuuluksi älykkötähdeksi.

Verkkouutiset kertoi Jordan Petersonista tässä. Vasemmistointellektuellit, suomalaisittain punavihreät, pyrkivät USA:ssa estämään Petersonin esiintymisiä.

Atlanticin kirjoittajan mielestä vasemmistolaisuus on syvästi haavoittuvassa tilassa, sillä sen hallitsemissa yliopistoissa Hillary Clintonia äänestäneet nuoret miehet ovatkin nyt menneet opiskelupäivänsä lopuksi yhä enemmän kuuntelemaan Jordan Petersonia omiin asumuksiinsa.

– He saivat näistä luennoista ja keskusteluista, jotka usein olivat pitkiä ja usein vaikeaselkoisista aiheista, ehkä ainoan elämässään kuulemansa kestävän argumentin identiteettipolitiikkaa vastaan, Flanagan kirjoittaa.

– Se voi kuulostaa pieneltä asialta, mutta se ei ole. Kun identiteettipolitiikka on poissa, oli mahdollista puhua kaikesta – uskonnosta, filosofiasta, historiasta, myyteistä – eri tavalla. He saattoivat saada suoran, ei ideologioiden välittämän kokemuksen ideoista.

Kun tämä tapahtui hiljaisuudessa korvakuulokkeiden sisällä, ei sitä pystytty seuraamaan, huutamaan nurin eikä raportoimaan virkailijoille kampuksilla.

– Vasemmisto tajusi myöhään mikä valtava ongelma tästä oli tulossa sille. Kuin 1960-luku, kun lapset radikalisoituivat ennen kuin heidän vanhempansa tajusivat heidän lähtevän kuorosta.

– Mitä hyvänsä tapahtuikin, se tapahtui mittakaavalla ja nopeudella joka oli perinteisen kulttuurin ylläpitäjien kykyjen ulottumattomissa. Kun vasemmisto lopulta tajusi mitä tapahtuu, kaikki mitä se saattoi yrittää oli kuin Tyynenmeren tyhjentäminen lusikalla.

Kirjoittajan mukaan vasemmistolla on selvä ja polttava tarve tehdä Jordan Petersonista epähenkilö. Hän ja ”intellektuellin pimeän netin” jäsenet tarjoavat kryptoniittia identiteettipolitiikalle. Petersoniin liitetäänkin halukkaasti näkemyksiä jotka tuhoaisivat hänen maineensa.

– Se johtuu siitä, että vasemmisto, vaikka se tällä hetkellä näyttää hallitsevan kulttuuriamme ja taidettamme, on todellisuudessa edennyt rappeutuneeseen viimeiseen vaiheeseensa ja on syvästi haavoittuva. Vasemmisto ei pelkää Petersonia, vaan hänen ajamiaan ideoita, jotka ovat täysin yteensopimattomia identiteettipolitiikan kanssa.

LUE MYÖS:
Netin yllättävä superilmiö: Muuttaako Jordan Peterson maailman?
Professorin noin 50 rankkaa teesiä: Siivoa ensin huoneesi

Uusimmat
MAINOS