Verkkouutiset

Venäläisiä sotilaita Hersonin alueella. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA

”Jopa sodan käänne” – Suomalaistutkija ennustaa Ukrainalle suurta voittoa

Eteläisellä rintamalla odotetaan Ukrainan merkittävää hyökkäystä.

Turvallisuuspolitiikan asiantuntija, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll kommentoi Twitterissä tilannetta Ukrainan eteläisellä rintamalla Hersonissa.

– Vajaa kuukausi sitten Putin seremoniallisesti kertoi liittävänsä Hersonin alueen Venäjään. Nyt Ukraina valtaamassa Hersonin kaupungin, Limnéll sanoo.

– Merkittävä voitto tulossa, jopa sodan käännekohta. Herson merkittävin kaupunki, jota Venäjä pitänyt hallussaan, ja symboliarvo tärkeä. Krim lähestyy.

Hersonissa on odotettu jo pitkään merkittävää Ukrainan hyökkäystä. Ukraina valtasi aiemmin paljon alueita takaisin eteläisellä rintamalla onnistuneen vastahyökkäyksen myötä. Eri asiantuntijoiden mukaan Ukrainan asevoimilla on tällä hetkellä operatiivinen tauko.

ISW-ajatushautomon tilannekatsauksen mukaan ukrainalaiset ovat tehneet vastaiskuja koko rintamalinjalla ja iskeneet Venäjän viestintäjärjestelmiä ja ammusvarastoja vastaan. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Hersonin miehityshallinnon ”kuvernööri” Kirill Stremousov totesi aiemmin, että taistelu Hersonin kaupungista on lähestymässä. Hän kehotti kaikkia valmistautumaan taisteluun ja siviilejä pakenemaan.

Venäjän joukkoja Ukrainassa komentava kenraali Sergei Surovikin myönsi tiistaina, että tilanne Hersonin kaupungissa on vaikea.

– Jatkotoimet Hersonin kaupungin suhteen riippuvat kehittyvästä sotataktisesta tilanteesta, joka ei ole helppo. Toimimme tietoisesti ja oikea-aikaiseksi, emmekä sulje pois vaikeita päätöksiä, Surovikin sanoi.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)