Verkkouutiset

Ukrainan lippu vapautetussa kylässä Hersonin alueella. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Hersonin asukkaille pahaenteisiä tekstiviestejä miehittäjältä

Venäjän nimittämä nukkehallinto kehottaa alueen asukkaita pakenemaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Miehitetyn Ukrainan Hersonin asukkaat ovat saaneet tänään pahaenteisiä tekstiviestejä edessä väitetysti olevasta tulituksesta. Miehittäjän viestit seurailevat Venäjän propagandaa.

– Ukrainan asevoimat tulee tulittamaan asuinalueita, viesteissä muun muassa varoitetaan.

Asiasta uutisoivan Insiderin mukaan asukkaille kerrotaan myös bussikuljetuksista pois alueelta.

Hersonissa on odotettu jo pitkään merkittävää Ukrainan vastahyökkäystä. ISW-ajatushautomon tilannekatsauksen mukaan ukrainalaiset ovat tehneet vastaiskuja koko rintamalinjalla ja iskeneet Venäjän viestintäjärjestelmiä ja ammusvarastoja vastaan.

Hersonin miehityshallinnon ”kuvernööri” Kirill Stremousov kehotti aiemmin kaikkia valmistautumaan taisteluun ja siviilejä pakenemaan.

Venäjän joukkoja Ukrainassa nyt komentava kenraali Sergei Surovikin myönsi tiistaina tilanteen Hersonissa olevan vaikea.

– Jatkotoimet Hersonin kaupungin suhteen riippuvat kehittyvästä sotataktisesta tilanteesta, joka ei ole helppo. Toimimme tietoisesti ja oikea-aikaiseksi, emmekä sulje pois vaikeita päätöksiä, Surovikin sanoi.

Epätyypillistä venäläislausuntoa on tulkittu pyrkimykseksi pehmentää edessä mahdollisesti olevien tappioiden vaikutusta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)