Verkkouutiset

Katuvilinää Katmandussa Nepalissa. LEHTIKUVA/JOHANNA ERJONSALO

Jopa 15000 nepalilaisen sanotaan taistelevan Venäjän armeijassa

Nepalin hallituksen mukaan noin 200 sen kansalaista taistelee Venäjän puolesta Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ilmoitti viime vuonna tuottoisan paketin ulkomaalaisille, jotta he liittyisivät maan armeijaan, uutisoi CNN.

Paketti sisälsi vähintään 2 000 dollarin palkan kuukaudessa ja nopean prosessin Venäjän passin saamiseksi.

Nepalin hallituksen mukaan noin 200 sen kansalaista taistelee Venäjän armeijan puolesta ja että ainakin 13 nepalilaista on kuollut sota-alueella. Mutta Nepalin lainsäätäjät ja ihmisoikeusaktivistit sanovat, että viralliset arviot aliarvioivat todelliset luvut.

Nepalin entinen ulkoministeri Bimala Rai Paudyal kertoi lmaan parlamentin ylähuoneelle torstaina, että 14 000–15 000 nepalilaista taistelee rintamalla vedoten sota-alueelta palaavien miesten todistuksiin, ja kehotti Venäjän viranomaisia toimittamaan todelliset luvut.

– Venäjän hallituksella on oltava tiedot siitä, kuinka monta ulkomaalaista taistelijaa on liittynyt Venäjän armeijaan, ja kuinka monta nepalilaista taistelee Venäjän puolesta, hän sanoi.

Nepalin ulkoministeriön mukaan neljä nepalilaista taistelijaa on parhaillaan Ukrainan sotavankeina.

Venäjän ulkoministeriö ei vastannut CNN:n kysymyksiin Venäjän armeijan rekrytoimien nepalilaisten määrästä, ja kuinka moni heistä on tähän mennessä kuollut.

CNN:n mukaan poliitikko Kritu Bhandarista on tullut Venäjällä taistelevien nepalilaisten miesten perheenjäsenten ryhmän johtaja. Hän kertoo, että noin 2 000 perhettä on kääntynyt hänen puoleensa viime viikkoina ja pyytänyt apua saadakseen yhteyttä kadonneisiin läheisiinsä.

Bhandarin mukaan sadat perheet sanovat, että heidän Venäjällä olevat sukulaisensa eivät ole olleet yhteydessä moneen viikkoon tai kuukausiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)