Verkkouutiset

Yli 55-vuotiaiden työllistyminen on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Johtajan vinkit yli 55-vuotiaille TE:ssä: Tätä ei kannata sanoa työhaastattelussa

Työhakemuksissa kannattaa johtajien mukaan panostaa ennemmin laatuun kuin määrään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yli 55-vuotiaiden työllistymisen parantamiseen tähtäävän kansanliike 55riseandshinen johtaja ja hallitusammattilainen Reetta Rajala sekä Ilmarisen henkilöstöpäällikkö Eija Kärenaho antavat yli 55-vuotiaille työnhakijoille neuvoja Talouselämän artikkelissa.

Yli 55-vuotiaiden heikko työllistyminen on herättänyt viime aikoina julkista keskustelua. Käreahon mukaan ikä ei kuitenkaan vaikuta työpaikan saamiseen, vaan osaaminen ja kokemus ratkaisevat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rajala kehottaa karistamaan liiallisen vaatimattomuuden pois työnhakutilanteissa. Työhaastattelijalle ei kannata voivotella omaa ikäänsä ja epäillä kelpoisuuttaan työtehtävään, muistuttaa Rajala.

– Ja pitää harjoitella kertomaan mikä minussa on erityistä, jolla juuri tämä tehtävä lähtee superkukoistukseen, hän kertoo Talouselämälle.

Toisaalta Rajala varoittaa olemasta liian ylimielinenkään. Jos työpaikkaa ei saa, vika on usein vääränlaisessa kokemuksessa, ei hakijan iässä, hän arvioi.

Rajalan mukaan hakemuksissa kannattaa perustaa määrän sijaan laatuun. Hakemusten tulisi olla yksilöityjä kuhunkin työtehtävään ja niistä tulisi käydä ilmi juuri haettavaan työtehtävään ja rekrytoivalle yritykselle merkitykselliset taidot ja tiedot.

Rajala muistuttaa hakijoita kiinnittämään huomiota myös omaan ansioluetteloon, jotta työnantajalle välittyy kuva hakijan osaamisesta ja siitä mikä arvo hakijalla olisi työpaikalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)