Verkkouutiset

Puola, Latvia ja Liettua ovat huolissaan Wagner-joukkojen aiheuttamasta riskistä. Kuva Liettuan ja Valko-Venäjän rajalta 18. elokuuta. AFP / LEHTIKUVA / PETRAS MALUKAS

Jarno Limnéll: Meilläkin on oltava valmius laittaa raja kiinni

Tilanne tiivistyy kansanedustajan mukaan Nato-maiden ja Valko-Venäjän rajalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sotatieteiden tohtori ja kansanedustaja Jarno Limnéll (kok.) sanoo, että myös Suomessa on kiinnitettävä tarkasti huomiota itärajan turvallisuustilanteeseen.

Hän viittaa päivityksessään X-viestialustalla eiliseen uutiseen, jonka mukaan Puola, Latvia ja Liettua ovat valmiita sulkemaan rajansa Valko-Venäjälle, mikäli Valko-Venäjällä olevat Wagner-sotilaiden kanssa tapahtuu ”kriittinen välikohtaus”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tilanne tiivistyy usean Nato-maan Valko-Venäjän rajalla sekä tarkoituksellisten provokaatioiden että Wagner-sotilaiden epäselvän tilanteen takia. Meilläkin on kiinnitettävä tarkka huomio itärajan turvallisuustilanteen seurantaan ja oltava valmius tarvittaessa laittaa raja kiinni, Limnéll toteaa.

Puolan pääministeri Mariusz Kamiński on vaatinut Valko-Venäjän hallinnolta, että Wagner-sotilaat poistuvat maasta, ja että Puolan rajan tuntumassa oleskelevat laittomat siirtolaiset, joiden määrä viime kuukausina on kasvanut, lähetetään kotimaihinsa.

LUE MYÖS:
Miten venäläistaistelija on voinut päästä läpi Suomen rajavalvonnasta?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)