Verkkouutiset

Kansanedustaja uskoo, että Venäjä nojaa harhauttamiseen LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Jarno Limnéll IL:lle: Venäjä pelaa hybridioperaatioineen pitkää shakkipeliä

Kokoomusedustajan mukaan paras vastalääke Venäjän toiminnalle on päättäväisyys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll muistuttaa Iltalehden haastattelussa, että Venäjän keskeinen periaate turvallisuuspolitiikassa on jo hyvin kauan ollut maskirovka, eli harhauttaminen.

– Se tarkoittaa sitä, että kun meillä Suomessa nyt huomio on luonnollisesti itärajan tapahtumissa, niin kannattaa pitää katse myös muualla, Limnell sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistuttaa jo kiinalaisen sotapäällikön Sunzin opettaneen 2 500 vuotta sitten Sodankäynnin taito –teoksessaan, että kaikki sodankäynti perustuu harhautukseen.

– Sodankäynnin perusperiaatteet eivät ole muuttunet mihinkään niistä ajoista, vain välineet ovat, Limnell toteaa.

Limnéll korostaa, että Venäjän käyttäytyessä arvaamattomasti ja odottamattomasti, täytyy suomalaisessa yhteiskunnassa olla hereillä ja varuillaan. Limnéllin mukaan paras vastalääke Venäjän toiminnalle onkin päättäväisyys.

– Kun Venäjä toimii tarkoituksella näin, niin sekä poliitikoilta että viranomaisilta ja koko länsimaiselta yhteisöltä tarvitaan päättäväisiä toimia ja päätöksiä, hän sanoo.

Kansanedustaja muistuttaa, että Venäjä pelaa hybridioperaatioineen pitkää shakkipeliä.

– Tämä on yksi siirto, jonka Venäjä on tehnyt. Sillä, miten päättäväisesti vastaamme, on ratkaiseva merkitys sille, miten Venäjä tulee jatkossa meitä koettelemaan, hän korostaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)