Verkkouutiset

Italian ulkoministeri Antonio Tajani. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Italialta uusi apupaketti Ukrainalle – mukana Samp-T

Paketin arvo on 140 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olen samaa mieltä (Ukrainan ulkoministeri) Dmytro Kuleban kanssa, kun hän sanoo, että Ukrainan jälleenrakennuksen ensimmäinen strategia on suojella infrastruktuuria ja rakennuksia ilmapuolustuksella. Siksi haluan ilmoittaa, että Italia on valmis lähettämään uuden apupaketin Ukrainalle, Italian ulkoministeri Antonio Tajani sanoi Ukrainan jälleenrakennuskonferenssissa Berliinissä tiistaina.

– Voin ilmoittaa uudesta avustuspaketista Ukrainalle. 140 miljoonaa euroa aloitteisiin infrastruktuurin, terveydenhuollon, humanitaarisen sektorin, maatalouden, miinanraivauksen aloille. Se on Italian hallituksen viimeisin päätös, Tajani sanoi La Repubblican mukaan.

Paketissa on mukana Samp-T-ilmapuolustusjärjestelmä. Aiemmin Ranska ja Italia toimittivat Ukrainalle yhdessä SAMP-T-järjestelmän viime vuonna.

SAMP-T tunnetaan myös nimellä MAMBA, joka on ranskalais-italialainen ohjusjärjestelmä. Se voi seurata kymmeniä maaleja ja torjua kymmenen kohdetta kerralla. Se on ainoa Euroopassa valmistettu järjestelmä, joka voi torjua ballistisia ohjuksia.

Myös Saksa on toimittamassa Ukrainalle pian lisää ilmapuolustusta ja on toivonut, että muut maat liittyvät Saksan aloitteeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)