Verkkouutiset

Israelin tykistöpommituksen sytyttämä metsäpalo Libanonin eteläosissa. / AFP / LEHTIKUVA / RABIH DAHER

Israel voi iskeä pohjoiseen – varoitus sodan laajenemisesta

Hizbollah on laukaissut Israelin puolelle yhteensä yli 5 000 rakettia, panssarintorjuntaohjusta ja räjähdelennokkia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhteenotot ovat kiihtyneet viime viikkoina Israelin ja Libanonin välisellä raja-alueella. Israelin asevoimien (IDF) mukaan Hizbollah-järjestön lisääntynyt aggressio voi johtaa konfliktin laajempaan eskalaatioon.

Tällä olisi IDF:n tiedottajan, vara-amiraali Daniel Hagarin mukaan ”järisyttäviä seurauksia” Libanonille ja koko alueelle.

Hizbollahin ampumat raketit ovat sytyttäneet laajoja metsäpaloja Israelin pohjoisosiin. Niitä kiihdytettiin Israelin surmattua komentaja Taleb Abdullahin ilmaiskussa.

Times of Israel -lehden mukaan kaksi YK:n edustajaa varoittaa, että toisen osapuolen kohtalokas virhelaskelma voisi johtaa laajempaan sotaan. Hizbollah aloitti hyökkäyksensä rajan yli jo viime vuoden lokakuussa tukeakseen palestiinalaista terroristijärjestö Hamasia.

IDF:n mukaan Hizbollah on ampunut Israelin puolelle yhteensä yli 5 000 rakettia, panssarintorjuntaohjusta ja räjähdelennokkia.

Israelin eteläisiä joukkoja komentaja kenraalimajuri Yaron Finkelman sanoi taisteluiden Gazassa jatkuvan, kunnes Hamas on kukistettu. Kahdeksan Israelin sotilasta sai viikonloppuna surmansa räjähdeiskussa. IDF jatkaa taistelua Rafahiin sijoitettua Hamasin prikaatia vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)