Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

IS: Sanna Marin kieltäytyi kommentoimasta Hornet-puheita

Pääministerin kommentit hävittäjistä ovat tulleet yllätyksenä monille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on ollut viime päivinä poliittisen keskustelun keskiössä. Hänen kommenttinsa Suomen Hornet-hävittäjien mahdollisesta toimittamisesta Ukrainaan tulevaisuudessa yllättivät niin puolustusministerin kuin tasavallan presidentinkin.

Marin oli vierailulla eduskuntavaalitilaisuudessa Lahdessa lauantaina. Ilta-Sanomat yritti saada pääministeriä kommentoimaan Hornet-asiaa. Pääministeri kuitenkin kieltäytyi vastaamasta toimittajan kysymyksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Olen pahoillani, mutta olemme täällä tapaamassa kansalaisia, kun he ovat kovasti odottaneet ja haluamme heidän kanssa keskustella, Marin sanoi.

Marinin vastahakoisuus kommentoida Horneteihin liittyvää keskustelua on yllättänyt. Esimerkiksi Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen ihmetteli asiaa Twitterissä.

Pääministerin avustajan mukaan Marin on kommentoinut asiaa jo viestitse, eikä siksi antanut haastattelua.

Pääministeri vastasi toimittajan kysymykseen lehdistötilaisuudessa Kiovassa, että Suomessa voitaisiin käydä keskustelua Hornetien luovuttamisesta. Marin liitti asian tuleviin uusiin hävittäjiin.

Puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali (evp.) Jarmo Lindberg selvittää alta löytyvässä jutussa, miksi Hornetien toimittaminen olisi käytännössä mahdotonta.

LUE MYÖS:
Ex-komentaja Jarmo Lindberg vääntää rautalangasta: Kaikki Hornetit tarvitaan Suomen puolustamiseen

LUE MYÖS: 

Pääministerin Hornet-puheita ihmetellään – ”nyt malttia ja harkintaa” (Verkkouutiset 11.03.2023)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)