Verkkouutiset

Kahvia ei kannata juoda aamulla tyhjään vatsaan. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

IS: Älä tee tätä virhettä aamupalan kanssa

Ravitsemusterapeutin mukaan aamiainen luo pohjan päivän syömisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kahvin juominen aamulla tyhjään vatsaan on huono vaihtoehto etenkin herkkävatsaisille, kertoo Ilta-Sanomat.

– Kahvi voi ärsyttää vatsaa ja suolistoa, ja varsinkin jos vatsa on herkkä, se voi aiheuttaa suolisto-oireita, ravitsemusterapeutti Ilana Stolberg Pihlajalinnasta sanoo IS:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vaikka aamupala ei maistu kaikille, Stolbergin mukaan olisi tärkeää, että syö edes jotain.

– Aamupala luo pohjan päivän syömisille. Jos kiinteä ruoka ei maistu, niin vaikka jugurttia ja pähkinöitä tai smoothie tai mikä tahansa muu ruoka tai juoma, joka maistuu aamulla parhaiten. Nestemäiset ruoat ja juomat maistuvat aamulla monesti kiinteitä ruokia paremmin, Stolberg sanoo.

Kunnollisen aamupalan tiedetään muun muassa hillitsevän annoskokoja ja mielitekoja. Se tukee myös säännöllistä ateriarytmiä.

Stolbergin mukaan aamupalan olisi hyvä sisältää jotain kaikista lautasmallin kategorioista eli kuitupitoista täysjyväviljaa, kuten täysjyväleipää tai puuroa, kasviksia, hedelmiä tai marjoja sekä jotain proteiinia, kuten kananmunaa tai maitotuotteita.

Aamupalalla kannattaa välttää runsasrasvaista, runsassuolaista ja vähäkuituista ruokaa kuten pekonia ja vaaleaa leipää ilman jälkiäkään kasviksista.

Ravitsemusterapeutin mukaan yksi aamupalaan liittyvä virhe voi olla se, että se jää liian niukaksi. Tämä voi johtaa siihen, että seuraavaksi nautittava lounas voi paisua turhankin suureksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)