Verkkouutiset

Savua nousi ilmaiskun jälkeen Gazan eteläosista 1. joulukuuta. / AFP / LEHTIKUVA / SAID KHATIB

Ilmaiskuja Gazaan, Israel sanoo jatkavansa operaatiota

Israelin mukaan Hamas ei noudattanut tulitaukosopimuksen ehtoja.

Israelin hallitus syyttää palestiinalaista äärijärjestö Hamasia tulitaukosopimuksen rikkomisesta.

Israelin mukaan Hamas ei vapauttanut sovitulla tavalla kaikkia naispuolisia panttivankeja, minkä lisäksi se ampui raketteja kohti Israelia. Telegraph-lehden mukaan Israelin hävittäjäkoneet ovat iskeneet vastatoimena useisiin eri kohteisiin Gazassa perjantaiaamun aikana.

– Palattuamme jälleen taisteluihin haluamme painottaa, että Israelin hallitus on sitoutunut sotatavoitteiden saavuttamiseen: panttivankien vapauttamiseen, Hamasin tuhoamiseen ja sen varmistamiseen, ettei Gaza enää koskaan uhkaa israelilaisia, Israelin hallituksen tiedotteessa todetaan.

Ainakin kahdeksan palestiinalaisen kerrotaan kuolleen Rafahin kaupungissa Gazan eteläosissa. Israelin lennokit ovat aloittaneet jälleen partioinnin alueen yllä.

Tilapäinen ja useilla vuorokausilla pidennetty tulitauko alkoi 24. marraskuuta. Qatar, Egypti ja Yhdysvallat ovat toimineet konfliktissa välittäjinä.

Hamas on vapauttanut yli sata panttivankia vastineeksi 240 palestiinalaisvangin vapauttamisesta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)