Verkkouutiset

Lapsi pelaa älypuhelimella Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Lapsi käytti satoja euroja pelien lahjakortteihin, kauppa ei palauttanut rahoja

Pelilahjakorttien ehdoissa olevia ikärajoja ja suosituksia ei valvota kaupoissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

12-vuotias peliriippuvainen ja autismin kirjolla oleva poika osti lähes tuhannella eurolla pelilahjakortteja. Poika oli varastanut rahat peliostoksia varten isältään ja teki ostoja usealla eri kerralla. Aiheesta uutisoi Iltalehti.

Pojan isä yritti saada osasta pelilahjakorteista rahoja takaisin, mutta kauppa ei suostunut palauttamaan rahoja, sillä kuitteja ei ollut tallella. Pelilahjakortteja ei voida hyödyntää ilman kuitissa olevaa aktivointikoodia. S-ryhmän toimialajohtaja Karlos Kotkasin mukaan pelilahjakortit aktivoidaan kassalla, eikä niihin siksi myönnetä palautusoikeutta.

Tapaus on herättänyt keskustelua kauppojen vastuusta. Osassa pelilahjakorttien ehdoissa on asetettu ikärajaksi 18 vuotta tai vaatimus huoltajan suostumuksesta ostamiseen, mutta kaupat eivät valvo ikärajoja.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) johtava asiantuntija Saija Kivimäki huomauttaa IL:lle, ettei alle 15-vuotias voi tehdä merkittäviä ostoksia ilman huoltajaansa. Myyjä voi kieltäytyä myymästä tai pyytää huoltajaa paikalle. Jos kauppa ei noudata ohjeita, vanhemmat voivat vaatia kaupan purkua.

Ongelma voi kuitenkin muodostua, jos pieniä ostoksia tehdään pitkällä aikavälillä, kuten tässä tapauksessa kävi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)