Verkkouutiset

Kerrostaloja Vuorimiehenkadulla Helsingin Ullanlinnassa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

IL: Kaksi kansanedustajaa sai väärästä asunnosta asumislisää

Edustajat eivät olleet ilmoittaneet muutostaan.

Kansanedustajat Katja Hänninen (vas.) ja Katja Taimela (sd.) ovat saaneet pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville kansanedustajille kuuluvaa asumislisää jo yli puolentoista vuoden ajan väärän asunnon perusteella. Edustajat olivat jättäneet ilmoittamatta muutoistaan uusiin asuntoihin. Asiasta kertoo Iltalehti.

Lähes 500 euron suuruinen avustus jaetaan joka kuukausi niille Helsingin ja Uudenmaan ulkopuolelta valituille edustajille, jotka ovat hankkineet asunnon pääkaupunkiseudulta luottamustoimen hoitamista varten. Tieto asunnosta on kansanedustajan oman ilmoituksen varassa.

Edustajat Taimela ja Hänninen ovat molemmat ilmoittaneet asuvansa Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n omistamissa yksiöissä vuokralla. Ammattiliiton tietojen mukaan edustajat eivät kuitenkaan ole asuneet heidän omistamissaan tiloissa yli puoleentoista vuoteen.

Asumislisäilmoituksen yhteydessä korostetaan erikseen sitä, että mahdollisesta asunnonmuutoksesta tulee ilmoittaa välittömästi.

Vanhentuneiden tietojen perusteella verovaroista kustannettua asumislisää on siis maksettu yli 19 000 euron verran vuoden 2021 keväästä lähtien.

Katja Hännien kertoo IL:lle tehneensä väestörekisteriin muuton yhteydessä ilmoituksen uudesta asuinpaikasta.

– Eduskuntaan en ole välttämättä muistanut muutosta ilmoittaa ja se on tietysti oma mokani. Teen sen viipymättä, Hänninen sanoo.

Edustaja Taimela kertoo kyseessä olleen inhimillinen erehdys.

– Pyydän anteeksi. Onneksi olette valppaita, Taimela kommentoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)