Verkkouutiset

Kiinan rannikkovartioston joukot uhkasivat filippiiniläisiä teräaseilla. / TeamAFP

Hyökkäys teräaseilla – Kiinan rannikkovartiosto häiritsi huoltoalusta merellä

Kiinan toiminta on käynyt yhä aggressiivisemmaksi Etelä-Kiinan merellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan laivasto partioi yhä aggressiivisemmin Etelä-Kiinan meren kiistanalaisilla alueilla, jota kommunistimaa on vaatinut itselleen kansainvälisen oikeuden vastaisesti.

Alueella sijaitsevia atolleja ja keinotekoisia saaria on linnoitettu ja varustettu muun muassa ilmatorjuntajärjestelmillä. Samalla Kiina on häirinnyt kansainvälisellä merialueella kulkevia kalastusaluksia ja Filippiinien yrityksiä huoltaa omaa tukikohtaansa Ayangin matalikossa.

Filippiinien laivojen miehistö loukkaantui kuluvalla viikolla jo kolmannen kerran epäonnistuneen huoltotehtävän yhteydessä. Tällä kertaa laivaston erikoisjoukkojen sotilas menetti sormensa, ja useita muita loukkaantui.

Filippiinien asevoimat on julkaissut ”räikeäksi aggressioksi” kuvaillusta kohtaamisesta useita videoita sosiaalisessa mediassa. Kiinan rannikkovartioston väitetään käyttäneen fyysisiä hyökkäyksiä, teräaseita, sireeneitä ja tilapäisesti sokeuttavia valoja.

– Huolimatta Kiinan rannikkovartioston ylivoimasta ja häirinnästä, filippiiniläisjoukot tekivät vastarintaa ja puolustivat asemaansa urheasti. Filippiinien asevoimat pitää kiinni ammattimaisesta ja vakaasta toiminnasta, jolla pyritään ylläpitämään kansainvälistä oikeutta ja rauhaa alueella, maan asevoimat kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Kiinalaiset kiinnittivät huoltoalukseen köysiä väkivalloin ja uhkasivat Filippiinien sotilasta kirveellä. Tilanteen sanotaan kärjistyneen vaaralliseksi ja vihamieliseksi. Kiinan rannikkovartiosto käytti lisäksi kyynelkaasua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)