Verkkouutiset

Ukrainalaissotilaita operoimassa raketinheitintä Kupjanskin alueella itäisessä Ukrainassa. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Hyökkäys Harkovassa voi olla hämäystä

Kaupungin valtaamisen sijaan tavoitteena saattaa arvion mukaan olla puolustajan joukkojen sitominen taisteluun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän uusimman hyökkäyksen tavoitteena saattaa pohjimmiltaan olla Ukrainan joukkojen ja reservien väsyttäminen ja sitominen taisteluun Harkovan kaupungin valtaamisen sijaan, arvioi Venäjällä toimiva riippumaton uutissivusto Meduza avoimiin lähteisiin perustuvassa katsauksessaan.

Venäjä on käynnistänyt voimakkaan hyökkäyksen Harkovan alueella. Kaupungin valtaamisen tai ”suojavyöhykkeen” luomisen sijaan Meduza arvioi, että hyökkääjän tavoitteena on pakottaa Ukraina uudelleensijoittamaan joukkojaan. Se heikentäisi puolustajan asemia rintaman muilla osilla.

Hyökkääjän todellisena tavoitteena saattaa olla Kupjanskin kaupunki, joka sijaitsee itäisessä Ukrainassa. Onnistuessaan Venäjä saattaisi kyetä arvion mukaan tunkeutumaan syvälle Ukrainan rintamalinjojen taakse. Se saattaisi pakottaa Ukrainan perääntymään nykyisistä puolustusasemista.

Ukraina on sijoittanut suuren osan reserviprikaateistaan taisteluun Harkovan alueella, mikä heikentää mahdollisuuksia vastata hyökkäyksiin rintamanlinjan muilla osilla.

Meduza arvioi kuitenkin, että hyökkääjän onnistuminen paineen luomisessa Ukrainan puolustukselle ei ole itsestään selvää.

Tällä hetkellä Venäjän joukot eivät ole arvion mukaan riittävän vahvoja merkittävien hyökkäyksien toteuttamiseen.

Venäjä on arvion mukaan käyttänyt vain pientä osaa Harkovan alueella avaamallaan rintamaosiolla. Hyökkääjä on myös säästänyt panssarikalustoaan hyökäten lähinnä jalkaväellä ja tykistötulella.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)