Verkkouutiset

Venäjä on tehnyt rakettihyökkäyksiä Slovjanskin kaupunkiin. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

”Hyökkääjä tulee” – vapaaehtoiset väijyvät Donbassin metsissä

Venäjän painopisteen arvellaan siirtyvän Donetskin alueelle.

Ukrainan aluepuolustusjoukkoihin kuuluva vapaaehtoisista koostuva ryhmä valmistautuu tositoimiin Itä-Ukrainan Donbassissa hitaasti etenevää hyökkääjää vastaan, kertoo CNN.

Donbass koostuu Luhanskin ja Donetskin alueista. Ukrainan asevoimat ilmoitti sunnuntai-iltana vetäytyneensä Lysytshanskin kaupungista. Venäjän joukot hallitsevat nyt koko Luhanskin aluetta.

Ukrainalaisen ryhmän leiri ja asemat sijaitsevat Slovjanskin kaupungin lähellä olevassa metsässä Donetskin alueella, jonne hyökkääjän odotetaan siirtävän painopisteensä seuraavaksi.

– Totta kai he (venäläisjoukot) tulevat. Heitä on paljon enemmän kuin meitä, ryhmään kuuluva Maxym sanoo.

Ukrainalaisryhmä ei ole toistaiseksi joutunut suoraan taistelukosketukseen hyökkääjän kanssa, mutta heidän asemiinsa kohdistetaan ajoittain epäsuoraa tulta.

Itä-Ukrainassa on käyty rajuja taisteluita sen jälkeen, kun Venäjän asevoimat siirsi keväällä painopisteensä sinne. Donbassin taistelusta on tullut tykistön kaksintaistelu, joka aiheuttaa suuria uhreja molemmille osapuolille.

Britannian puolustusministeriön tiedustelukatsauksen mukaan Ukrainan joukot ovat vetäytyneet Lysytshanskista todennäköisesti valmiisiin puolustusasemiin.

Brittitiedustelun mukaan Venäjän painopiste siirtyy nyt lähes varmasti Donetskin alueelle, josta suuri osa on edelleen Ukrainan joukkojen hallinnassa. Varsinkin alueen pohjoisosissa sijaitsevien Bakhmutin, Slovjanskin ja Kramatorskin kaltaisten tärkeiden kaupunkien arvellaan olevan hyökkääjän kohteina.

Ukrainan asevoimat käyttää vakinaisten joukkojen lisäksi aluepuolustusjoukkojen yksiköitä tukkiakseen puolustuslinjan aukkoja.

Venäjän joukot pyrkivät etenemään pohjoisesta kohti Slovjanskia. Aluetta on pommitettu rajusti.

Hyökkääjä etenee idästä ja kaakosta kohti Bakhmutia, joka on niin ikään joutunut kovien iskujen kohteeksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS